studii şi cercetări ştiinţificevalorile familiei

Guvernul britanic raportează : Copiii cu părinți căsătoriți sunt mai sociabili

familie

 LifeSiteNews, 18 septembrie 2014

Un studiu britanic a concluzionat: copiii crescuți de părinți căsătoriți sunt mai încrezători, mai conștiincioși și au un comportament mult mai adecvat decât ceilalți copii.

Studiul început în 1997, cu participarea a aproape 3.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani, a vizat impactul pe care anumiți factori, cum ar fi veniturile familiei, clasa socială și statutul marital al părinților, îl au asupra notelor și comportamentului copiilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Rezultatele studiului, publicat în The Independent arată că statutul marital al părinților a jucat un rol important în dezvoltarea siguranței de sine, a simțului responsabilității și a comportamentului social al copiilor.

“Statului marital al părinților în primii ani ai studiului a fost un dispozitiv de predicție important pentru schimbările ce au avut loc în procesul de adaptare pe parcursul educației liceale și în comportamentul pro-social”, spune studiul.

“Copiii ce proveneau din familii cu părinți necăsătoriți și singuri au avut o creștere mică dar semnificativă în comportamentul negativ și o descreștere în comportamentul pozitiv. “continuă studiul. “În plus, copiii cu părinți care locuiau în concubinaj cu partenerul lor în primii ani ai studiului au prezentat o descreștere în comportamentul pro-social și de adaptabilitate și o creștere în hiperactivitate.

Studiul concluzionează că până la vârsta de 16 ani, și după 11 ani de studiu ”sunt efecte slabe conectate cu statului marital al părinților, deși există o tendință spre reducerea comportamentului adaptabil și prosocial și o creștere a hiperactivității și a comportamentului anti-social pentru cei ce provin din familii cu părinți singuri.”

Studiul longitudinal, finanțat de guvernul britanic a mai descoperit că statutul marital al părinților, clasa socială și nivelul de trai afectează modul de dezvoltare al copiilor în tineri adulți.

Și statutul socioeconomic, nivelul de educație al părinților și educația preșcolară au jucat roluri importante. Surse media din curentul actual au confirmat importanța căsătoriei în rezultate studiului.

Rezultatele studiului, finanțate de Departamentul de Educație al Regatului Unit, par să difere de un studiu publicat pe site-ul Centrului pentru Cercetări Longitudinale în 2011. Acel studiu, condus de Institutul Studiilor Fiscale, considera că “deși există diferențe între dezvoltarea cognitiva a copilului ce provine dintr-o familie cu părinți căsătoriți și cei cu părinți singuri, semnificația științifică a diferenței dispare odată ce se ia în calcul educația părinților, ocupația, veniturile și deținerea unei case.

Marea Britanie ocupă locul patru în topul țărilor cu părinți singuri din Uniunea Europeană, după Estonia, Letonia și Irlanda potrivit comisiei de experți de la Policy Exchange. Oficiul Național de Statistică a raportat în 2011 că “În 1971, 92% dintre familiile cu minori erau formate din cupluri căsătorite sau care locuiau împreună cu partenerul. În 2011 însă, acest procent a scăzut la 78%. În aceeași perioadă, familiile formate din părinți singuri s-au triplat de la 8 procente în 1971 la 22 de procente în 2011.”

Aceste statistici nu au adus schimbări majore din 1998, potrivit raportului guvernamental.

(foto: http://www.freedigitalphotos.net)

Traducere: Adina Serediuc

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button