Marxism cultural

Gabriel Purcăruș: Mișcările progresiste din Occident, „noua modalitate de petrecere a timpului liber când nu mai e cool să te duci la biserică și simți nevoia să salvezi și tu ceva”

Scriitorul Gabriel Purcăruș pe Facebook:

„Promit solemn că mă fac progresist cu carnet de membru la zi atunci când o să văd sutele de milioane de școlari chinezi în grevă climatică vinerea, și pe Greta Carbo bătând cu pumnul în biroul președintelui Xi Jinping din China (țara cu cea mai mare emisie de CO2), strigându-i „How dare you”, și când activiștii elgebetei vor defila pe străzile din Ryad și Teheran militând pentru harem unisex și cerând scoaterea versetelor homofobe din Coran. Îmi dați și mie un beep când auziți de așa ceva, să vin cu cecul.

Până atunci o să consider că toate aceste mișcări progresiste din țările occidentale au loc pentru că e voie de la Poliție și nu reprezintă altceva decât noua modalitate de petrecere a timpului liber de când nu mai e cool să te duci la biserică și simți nevoia urgentă să salvezi și tu ceva.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button