familiesarcină

Fundația Life Network Malta – apărătoarea ordinii pro-viață din arhipelagul maltez

Malta este singura țară din UE unde avortul este ilegal, cu excepția situației în care viața mamei ar fi în pericol. Mica națiune malteză din insulele aflate la sud de Sicilia este istoric catolică. Un sondaj din 2018 arată că 95% dintre maltezi se opun legalizării avortului în primul trimestru de sarcină.

Cu toate acestea au apărut tot mai multe organizații care vor să schimbe ordinea pro-viață din Malta. Un articol apărut în iulie în The Atlantic informa despre faptul că mai multe organizații feministe și pentru drepturile femeilor au adoptat o poziție pro-avort. Totodată, recent au fost înființate 2 organizații pro-avort Voice for Choice (Vocea pentru Alegere) și Doctors for Choice (Medici pentru Alegere). Lobby-ului pro-avort care tinde să se consolideze în Malta i se adaugă și filialele deschise  în această țară de organizații internaționale pro-avort cum ar fi Abortion Support Network (Rețeaua de Sprijin pentru Avort) .  

Există o organizație pro-viață în Malta care răspunde la aceste atacuri. Life Network Malta a fost fondată în 2014 ca organizație pro-viață și pro-familie pentru a promova cultura vieții prin recunoașterea valorii fiecărei vieți. Misiunea acesteia este:

Să protejeze viața umană din momentul concepției până la moartea naturală;

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Să abordeze toate chestiunile care țin de viață, căsătorie și familie pe baza principiilor catolice ale moralei și justiției sociale care includ dragostea și respectul pentru fiecare persoană indiferent de concepțiile acesteia;

Să colaboreze cu toate persoanele interesate în protejarea vieții în toate etapele ei, indiferent de naționalitate, vârstă, sex, rasă sau religie sau cu comunitatea pentru atingerea obiectivului menționat mai sus;

Să promoveze și să apere drepturile reale și demnitatea fiecărei ființe umane din momentul concepției  până la moartea naturală;

Să susțină drepturile autentice și responsabilitățile fiecărei ființe umane în încercarea de a servi și proteja pe cei mai vulnerabili membri ai societății, fiecare dintre aceștia fiind după chipul și asemănarea Domnului.

Pentru îndeplinirea acestor obiective Life Network Malta acționează prin:

Promovarea unei dimensiuni spirituale susținută prin rugăciune;

Programe educaționale pentru toate nivelele societății;

Prganizarea de conferințe, seminarii, ateliere de lucru sau prelegeri;

Furnizarea de training și sprijin pentru activiștii pro-viață;

Abordarea chestiunilor pro-viață în toate tipurile de media;

Susținerea sfințeniei vieții umane;

Sprijinirea mamelor în criză de sarcină;

Furnizarea de sprijin post-avort.

LifeNetorkMalta certifică profesori pentru Educație de Fertilitate și Management Medical. aceștia vor lucra cu femeile malteze pentru a le ajuta să afle mai multe despre corpul și fertilitatea lor prin urmărirea ciclului menstrual.

Life Line Malta a fost creată de Life Netork Malta și oferă 24/7 asistență telefonică sau online pentru femeile care se confruntă cu sarcini neplanificate. Femeile în criză de sarcină sunt sprijinite cu teste de sarcină, cursuri de parenting, programe de monitorizare a sănătății, recomandări clinice sau articole necesare noilor născuți. Există și un program de vindecare după trauma avortului.

Sursă: liveaction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button