Marşul pentru Viaţă

FOTO: Marșul pentru viață 2018 de la Berna, Elveția

Pe 15 septembrie 2018, 1500 de persoane au participat la Marșul pentru Viață de la Berna, un eveniment de celebrare a vieții pus sub sloganurile: „Alege viața” și „Mulțumesc pentru viață”.

La eveniment au luat cuvântul persoane post-abortive, care au povestit trauma profundă prin care au trecut după un avort, deoarece nimeni nu le-a prevenit cu privire la aceste efecte. Participanții au redactat o petiție care cere o cercetare mai aplicată a fenomenului avortului și consecințelor sale psihologice și fiziologice.

S-a vorbit și despre regretabilul obicei de a tria copiii nenăscuți cu ajutorul testelor care depistează dizabilități cu scopul de a determina părinții să avorteze copiii „cu defecte”.

Poliția a tolerat o contramanifestație de aproximativ 800 de persoane care scandau lozinci anticreștine și îi acuzau pe participanții la Marșul pentru viață că vor să îi priveze de așa-zisul „drept” la avort.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Cath.ch

FOTO

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button