Marşul pentru Viaţă

FOTO: 20.000 de participanți la Marșul pentru viață 2021 de la Paris: fizic și online

de Redacția Stiripentruviata.ro

Duminică a avut loc la Paris Marșul pentru viață 2021, desfășurat în Piața Trocadero din capitala franceză și transmis în direct pe platforma Zoom a mișcării, pentru a le permite și francezilor din afara Capitalei să participe în condițiile restrictive din perioada de pandemie. Celor aproximativ 5.000 de parizieni din piața Trocadero li s-au alăturat online alți 15.000.

Manifestația din acest an a avut sloganul: „Avortul este violență împotriva femeii și a copiilor nenăscuți”.

Revendicările marșului:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
  • Retragerea proiectului de lege care ar fi prelungit perioada până când se poate face avort la cerere de la 12 la 14 săptămâni, ar fi interzis medicilor să mai refuze procedura de avort la cerere din motive de conștiință și ar fi permis moașelor să facă avort chirurgical.
  • Retragerea unui amendament la proiectul de „lege al bioeticii”, care ar permite avortul în orice perioadă de sarcină, până înainte de naștere, din motive de „suferință psihosocială”.

„Este paradoxal că în plină pandemie, în timp ce încercăm să salvăm niște vieți, noi extindem cât putem posibilitatea de a distruge alte vieți, cele ale copiilor nenăscuți din pântecele mamelor”, au scris organizatorii pe site-ul oficial al marșului.

Prima dintre revendicările marșului s-a împlinit la trei zile distanță. Miercuri, Senatul francez a votat împotriva primului proiect de lege menționat mai sus.

Cea de a doua lege menționată, a bioeticii, a fost aprobată anul trecut în Adunarea națională și urmează să fie dezbătută și de Senat anul acesta. Pe lângă amendamentul controversat care permite avortul la cerere până la nouă luni de sarcină, legea deschide procrea asistată pentru toate femeile, inclusiv cuplurilor de același sex.

Pe tricou: „Corpul meu, alegerea mea. Corpul [copilu]lui, dreptul său”

Noutatea din acest an a Marșului pentru viață de la Paris a fost noua purtătoare de cuvânt a mișcării, o tânără studentă la filozofie pe nume Aliette Espieux (foto sus), care se prezintă drept feministă autentică și explică presei că nu este nimic feminist în a oferi femeii avortul în loc de sprijinul pentru a-și crește copilul.

Avortul: Opriți transformarea oamenilor [nenăscuți] în deșeuri!
Franța este o familie de familii
Puișori vii dați prin mașina de tocat… Șocant? Dar embrionii umani pot fi tratați astfel?
Bebelușul avortat = un om aruncat la gunoi
Să apărăm dreptul omului de a se naște!
A fi puternic înseamnă să-i aperi pe cei slabi
Bebeluș avortat = un om aruncat la gunoi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button