criza de sarcinăvalorile familiei

Fii voluntarul Caravanei de sprijin pentru femei însărcinate! „Ce bine că se mai gândește cineva și la noi!”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Ce bine că se mai gândește cineva și la noi! Așa ne-a întâmpinat în această dimineață una dintre mamele pe care le-am vizitat, la prima acțiune din proiectul Caravana Sprijin pentru femei însărcinate și mame”, informează Centrul de consiliere și informare Sfânta Împărăteasă Elena, care ajută femei în criză de sarcină.

Sâmbătă, reprezentanții centrului au inaugurat campania de sprijin cu un drum în satele Podu Pitarului și Vasilați din județul Călărași.

Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame” este un proiect dedicat exclusiv femeilor însărcinate și mamelor din localități în care nu există centre sau rețele locale de sprijin.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame” va ajunge lunar în județele Ilfov, Prahova, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița.

Obiective generale:

  • construirea unei punți între cei care doresc să ajute și femeile însărcinate și mamele care au nevoie de sprijin;
  • colaborarea cu autoritățile și liderii locali (primari, consilieri locali, asistenți sociali, medici, profesori, preoți) pentru a îmbunătăți calitatea vieții femeilor însărcinate și a mamelor.

Obiective specifice:

Proiectul are trei componente de sprijin:

1. Material: donații în haine, produse de îngrijire a copiilor nou-născuți, pătuțuri, cărucioare, alimente, jucării și cărți.

O parte dintre acestea vor proveni din donațiile materiale primite la cele două centre din București ale Asociației pentru sprijinirea femeii și a familiei.

2. Psiho-emoțional: consiliere și sprijin emoțional pentru femei însărcinate și mame.

3. Informare și educație: sesiuni de informare și materiale educative despre sarcină, naștere, creșterea și educarea copiilor.

Cum se desfășoară campania

  • identificarea femeilor însărcinate și mamelor care au nevoie de sprijin, și realizarea listelor cu nume, vârste, măsuri – cu ajutorul autorităților și liderilor din comunități;
  • primirea donațiilor la Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” și la Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena”.
  • dezinfectarea, sortarea, gruparea pe măsuri, grupe de vârstă și nevoi, a donațiilor – cu ajutorul voluntarilor;
  • se caută psihologi, asistenți sociali sau consilieri voluntari, care să ofere sprijin psiho-emoțional;
  • Asociația pentru sprijinirea femeii și a familiei pregătește sesiunile de informare și materialele educaționale cu ajutorul unor specialiști;
  • asociația formează voluntari care să susțină sesiunile de consiliere în localitățile de domiciliu ale femeilor sprijinite.

6 moduri prin care poți susține Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame”

  1. Recomandă persoane din comunitățile locale menționate, dornice să sprijine acest proiect, cu care să putem colabora.
  2. Donează haine, produse de îngrijire a copiilor nou-născuți, pătuțuri, cărucioare, alimente, jucării și cărți la unul dintre cele două centre ale Asociației. Pentru informații sună la 0800.070.013.
  3. Ajută voluntar la sortarea și dezinfectarea produselor primite.
  4. Ajută voluntar cu mașina ta la transportul produselor;
  5. Dacă ești consilier, psiholog, asistent social, trainer, profesor, educator, mamă, poți sprijini voluntar componentele de sprijin psiho-emoțional și, respectiv, de informare și educare ale proiectului.
  6. Devino coordonator voluntar pentru diferite segmente ale campaniei.

Înscrie-te ca voluntar sau donator:

Email: caravanapentrumame@centrulsfantaelena.ro
Telefon: 0751.859.467

Contact

Telverde (apel gratuit): 0800 070 013
Email: contact@centrulsfantaelena.ro

Adresa

Te așteptăm cu drag la noi:
Bd. Basarabia, nr. 28 A
Sector 2, București

Pe hartă



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button