avort

„Fii mamă socială” – campanie organizată anual de organizația umanitară SOS Satele Copiilor

„Fii mamă socială” este o campanie organizată anual de organizația umanitară SOS Satele Copiilor.

Pentru a oferi în continuare sprijin celor 113 copii pe care îi are în grijă în cele 26 de case familiale din București, Hemeiuș și Cisnădie, dar și altor copii aflați în dificultate, SOS Satele Copiilor România angajează persoane motivate să contribuie la dezvoltarea intelectuală, socială și emoțională a copiilor.

Anul trecut, în ciuda crizei economice, numărul româncelor care au aplicat la SOS Satele Copiilor pentru a avea grijă de copiii rămași fără sprijin din partea familiei naturale s-a triplat, față de 2008.

Ce trebuie să faci:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru a fi mama socială în cadrul campaniei desfășurată de SOS trebuie să ai vârsta cuprinsă între 25 și 48 de ani, să ai studiile liceale terminate și să poți locui șase zile pe săptămână într-o casă familială SOS.

Pentru a intra în procesul de selecție, persoanele interesate trebuie să trimită o scrisoare de motivație care să răspundă la întrebarea: „De ce dorești să fii mama socială” și un CV la sediul organizației umanitare.

Profesia de părinte social este recunoscută și înregistrată în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR). Persoanele selectate în acest program își însușesc cunoștințele necesare pentru a profesa în acest domeniu în cadrul programului de formare „Școala Mamei”. La finalul acestui program, ale cărui costuri sunt suportate de către SOS Satele Copiilor, candidatele pot prelua responsabilitatea unei familii SOS.

Responsabilități:

Mama socială gătește, are grijă de casă și crește până la 5-7 copii rămași fără protecția părinților naturali, până ce aceștia devin independenți și se pot descurca singuri sau se pot întoarce la familia biologică.

Meseria de mama socială nu e doar un job de opt ore pe zi, ci unul de șase zile din șapte, uneori și mai mult, de aceea implică multă dedicație și devotament, răbdare și determinare.

Posibilitatea de a avea alături o mamă socială, o persoană care are calități deosebite și care a urmat o pregătire de specialitate, este șansa copiilor aflați în dificultate pentru a avea un viitor.

Mai multe detalii găsiți pe www.fiimamasociala.blogspot.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button