familie

COMUNICAT extern: Referendumul din România, un semn de speranță pentru Europa

Bruxelles, 1 octombrie 2018 – Pe 6  și 7 octombrie, poporul român este chemat să voteze la referendumul pentru căsătorie. Dacă acest referendum trece prin atingerea pragului minim de participare a 30% din votanții înregistrați, Articolul 48 al Constituției României se va schimba, specificând despre căsătorie că este uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Federația Europeană a Asociațiilor Catolice pentru Familie (FAFCE), împreună cu una din organizațiile sale membre, Asociația Familiilor Catolice ‘Vladimir Ghika’, au lucrat în ultimii doi ani în sprijinul organizării acestui referendum, care reprezintă un semn de speranță pentru întreaga Europă.

În acest context, FAFCE subliniază nevoia de a se respecta această expresie liberă a democrației: este nevoie de aceasta atât pentru cei care trăiesc în România, cât și în afara ei, mai ales în ceea ce privește instituțiile și organizațiile care intenționează să coopereze pentru Binele Comun.

FAFCE încurajează ferm toți cetățenii României să participe la acest referendum și să voteze DA: căsătoria ca uniune între un bărbat și o femeie este singura instituție capabilă să asigure înnoirea generațiilor și implicit a societății.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dragi prieteni români, vă rugăm să spuneți DA familiei, DA viitorului!

Sursa: FAFCE.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button