Fără copii, România moare: Familiile numeroase, valorizate la Marșul pentru Viață 2025 de la Blaj

Marșul pentru Viață de la Blaj, județul Alba, a reunit duminică peste 300 de participanți, anunță Basilica.ro.
Aceștia au străbătut cu mesaje pro-viață un traseu între două biserici din localitate. Pe pancartele realizate în ateliere dedicate din Luna pentru Viață 2025, participanții au scris mesaje pozitive, pentru copilul nenăscut, pentru femeie și pentru familie. Mai mulți copii au purtat baloane colorate.
Părintele Ovidiu Pop, parohul comunității Blaj III și Protopop de Blaj, a transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, precum și un gând personal de apreciere a eforturilor de a susține viața umană în orice stadiu al dezvoltării ei și indiferent de situație.
Au mai fost susținute prezentări care s-au concentrat asupra temei pe care România și Republica Moldova au ales-o pentru Marșul pentru Viață din acest an: „Fiecare om contează”.
Un grup de tineri voluntari a compus un imn al evenimentului cu această temă, transmite Părintele Ștefan Cătăuță, coordonatorul evenimentului.
O prezentare s-a intitulat „Personalități care s-au născut în familii numeroase”, enumerându-i pe Mihai Eminescu, George Enescu, Ecaterina Teodoroiu, Constantin Brâncuși, Nicolae Grigorescu și mulți alții.
Marșul pentru Viață 2025 de la Blaj s-a încheiat cu un recital de cântece dedicate mamelor în general și Maicii Domnului în special.
Despre Marșul pentru Viață
Marșul pentru Viață este o mișcare globală de promovare a valorii vieții copiilor nenăscuți și de solidarizare cu femeile însărcinate și mamele care au nevoie de sprijin. În România, manifestarea încununează Luna pentru Viață – martie – și are loc în apropierea sărbătorii Bunei Vestiri.
În majoritatea localităților din România și Republica Moldova, evenimentul este programat pentru 29 martie 2025. La Alba Iulia, va avea loc duminică, 30 martie, de la ora 14:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Câteva marșuri pentru viață au avut deja loc în localități din Episcopia Maramureșului și Sătmarului și la Rădăuți, județul Suceava, unde marșul s-a desfășurat chiar de sărbătoarea Bunei Vestiri.