opinii

Referendumul nu are de-a face cu „familia-în-ipostaze-concrete-de-viață” (monoparentală), ci cu PROIECTUL, cu modelul fondator

de Emanuel Conțac, Facebook

Adriana Săftoiu confundă familia-proiect (sau familia-paradigmă, de la care se pornește) cu familia-în-ipostaze-concrete-de-viață (o mamă care a divorțat și care își crește copilul singură).

Între prima și a doua există o relație strânsă, în sensul că familia-proiect este la originea celei de a doua.

De altfel, și termenul „persoană divorțată” presupune existența unei căsătorii. Nu poți vorbi de divorț decât ca noțiune subsecventă celei de căsătorie.

Dacă din “proiectul” inițial ajunge să lipsească o parte (prin divorț, deces, abandon etc.), rezultatul este tot o familie, dar una mai fragilă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Referendumul nu are de-a face cu „familia-în-ipostaze-concrete-de-viață”, ci cu PROIECTUL.

Mi se pare incredibil că o femeie inteligentă ca dna Săftoiu ajunge să întrebe public: „Eu și copilul meu nu suntem o familie?”

Răspuns: Evident că sunteți o familie, așa cum 5 frați rămași orfani de ambii părinți sunt o familie. Dar referendumul nu la astfel de cazuri face referire, ci la modelul fondator (celula care face posibilă, prin diferite ramificații, celelalte legături din interiorul familiei lărgite).

Citește mai multe opinii de Emanuel Conțac

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button