opinii

Cătălin Sturza: „ Cazul Asiei Bibi este unul dintre miile de cazuri de acest fel din Pakistan”

de Cătălin Sturza, Facebook

„Asia Bibi, femeia creștină, mamă a cinci copii, care a petrecut aproape zece ani în închisoare pentru acuzații nedrepte de blasfemie, a fost achitată definitiv de Curtea Supremă din Pakistan. Săptămâna aceasta Curtea Supremă a respins o cerere de rejudecare a sentinței, și de anulare a condamnării la moarte a femeii creștine. Asia Bibi a fost calomniată, bătută și violată în fața copiilor ei, închisă fără judecată și condamnată în cele din urmă la moarte prin spânzurare. Nouă ani mai târziu, femeia a fost achitată de Curtea Supremă, iar sentința a scos sute de mii de islamiști în străzi, oameni care au cerut linșarea femeii, au bătut și ucis câteva zeci de polițiști și de creștini și au produs pagube materiale de aproape 2 miliarde de dolari. 10 milioane de pakistanezi au declarat, într-un sondaj, că ar omorî-o pe femeie, dacă ar avea ocazia.

Acum, 230 de lideri internaționali au semnat o scrisoare deschisă către prim-ministrul pakistanez, cerându-i să garanteze ieșirea din țară a femeii și faptul că va putea să ajungă în siguranță la aeroport și să plece spre copiii ei, care o așteaptă în Canada. Cazul Asiei Bibi este unul dintre miile de cazuri de acest fel din Pakistan – câteva sute de creștini au fost linșați în Pakistan, în ultimele trei decenii, pentru presupuse acuzații de blasfemie, fără să aibă parte de vreun proces.”

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button