avortopinii

Alex Costache, opinie excepțională despre avort, pedeapsă, femeie, bărbat și civilizația actuală

de Alex Costache, Facebook

Cred că avortul e una din cele mai mari crime posibile. Nu aș băga vreo femeie la închisoare pentru asta, doar dacă intră și bărbatul cu ea, dar nici atunci. Istoria a fost crudă tare cu omul în general, cu femeia în mod special.

Dar nu pedeapsa e problema, nu vreo pedeapsă legală ar rezolva adesea situații fără ieșire. Problema e ușurătatea la care s-a ajuns în abordarea problemei, ușurința cu care poți practic ucide cea mai fără de apărare ființă. Problema e că pentru prea mulți și prea multe e echivalentul extragerii unui dinte cariat. Problema e că legalizând avortul, s-a și bagatelizat.

Avortul nu e un drept al femeii. Avortul e o dramă prin care trec o femeie și un bărbat. O dramă care ar putea fi evitată mult mai des dacă oamenii și-ar aminti că viața e sacră și fiecare ființă e unică, miraculoasă.

Modernitate? Progres? O batjocură. Trăim vremurile unei civilizații a morții, egoismului, distrugerii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button