Marşul pentru Viaţă

Femei care au fost avortate și au supraviețuit vorbesc: Eu sunt ceea ce numiți „alegere”. Marșul pentru Viață, Washington, 2020

de DiasporaForLife.org

Două femei, care au supraviețuit după ce mamele lor au făcut avort, și-au spus povestea la Marșul pentru viață 2020 din Washington. Ele au vorbit despre demnitatea vieții lor și dragostea pe care le-au trăit în viețile lor, vieți care au încercat să fie curmate prin avort.

Claire Culwell, o geamănă supraviețuitoare, și Melissa Ohden, fondatoarea Abortion Survivors Network – Rețeaua Supraviețuitorilor Avortului, s-au adresat mulțimilor din parcul National Mall înainte ca participanții șa Marșul pentru viață se îndrepte spre Curtea Supremă.

Claire Culwell, care a descoperit abia în 2009 că este supraviețuitoarea unui avort, a povestit prima întâlnire cu mama ei biologică.

„Sunt geamăna supraviețuitoare al unui avort eșuat de tipul D&E (dilatare și evacuare).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am aflat asta acum zece ani, când am întâlnit-o pe mama mea biologică, după ce i-am mulțumit că mi-a dat viața.

În acel moment a izbucnit în lacrimi. Mi-a descris cum a fost avortul, în care a murit sora mea geamănă. Durerea din ochii ei a fost ceva ce nu voi uita niciodată.”

Claire Culwell a spus că descoperirea că este  o supraviețuitoare a avortului i-a explicat multe lucruri: „Problemele mele fizice din cauza prematurității mele și faptul că eu sunt o geamănă – o geamănă supraviețuitoare. Curiozitatea și dorul meu de o altă soră. Aprecierea mea profundă pentru că am fost dorită de părinții adoptivi, care sunt astăzi alături de mine aici.”

Claire Culwell este ea însăși o tânăra mamă. A spus că nu s-a gândit niciodată că ar fi putut fi afectată de avort până în acel moment. „Și totuși, iată-mă privindu-o pe mama mea biologică în ochi, aflând că eu nu numai că am fost afectată de avort, dar am supraviețuit avortului. Viața mea de până acum a fost un miracol.”

Și-a dat seama că are o soră geamănă care nu a supraviețuit avortului:

„Mi-am dat seama că există o față, un nume, o poveste cu copilul nenăscut și cu femeia care s-a gândit să facă avort, mama mea biologică”, a spus ea.

„Vedeți, când vă uitați la fața mea, vedeți și pe sora mea geamănă. Și când priviți la viața mea, vedeți mâna atotputernică a lui Dumnezeu.”

Lui Claire Culwell i-au fost alături pe scenă părinții adoptivi și proprii ei copii.

Melissa Ohden, care a supraviețuit avortului în urmă cu 42 de ani, a vorbit după ea.

„Acum patruzeci și șapte de ani, Curtea Supremă a pronunțat decizia care trebuia să fie pedeapsa mea cu moartea.

Din păcate, în 1977, mama mea biologică a făcut un avort cu infuzie salină.

Pe parcursul a cinci zile, am stat într-o soluție toxică de sare, fiind otrăvită pentru a muri. Dar acum 42 de ani, Dumnezeu a spus: „Nu. Nu acest copil” și am fost născută vie, în mod accidental având în vedere avortul”.

Încrezătoare, Melissa Ohden a vorbit audienței despre toți oamenii care mai pe urmă au răspuns „Da” la problema supraviețuirii ei și „Da” la provocarea de a o iubi:

„Sunt atât de binecuvântată că am fost iubită în viață de părinții mei adoptivi, că sunt soție și mama a două fiice uimitoare, dintre care una este astăzi aici.”

A explicat că mai târziu a fost acceptată de mama ei biologică și de familia ei. Ea i-a iertat, s-au împăcat și se iubesc.

„Avortul nu a făcut-o mai puternică pe mama mea biologică”, a spus Melissa, contrazicând mesajul industriei avortului și al suporterilor avortului.

„Evident, nu m-a făcut nici pe mine mai puternică. Nu a dat putere nici uneia dintre fiicele mele, care nu ar fi trăit niciodată dacă avortul ar fi reușit să-mi curme viața.”

Supraviețuitoarea avortului a spus că faptul că a rămas în viață este cea care dă putere.

„Viața este ceea ce ne-a dat putere la fiecare dintre noi”, a proclamat ea.

„Viața este cea care a permis vindecarea. Viața este ceea ce a generat dragoste și iertare și viața este ceea ce a permis durerea familiei noastre să fie transformată în scop. Viața ne dă putere la toți. ”

Claire Culwell și Mellisa Ohden au mulțumit amândouă mulțimilor pentru participarea la marș. Ambele au subliniat că au fost capabile să vorbească în mod unic pentru copiii avortați, deoarece ele însele au fost avortate.

„Sunt mai mult decât o „alegere”, a spus Mellisa Ohden, referindu-se la termenul „alegere” prin care se definesc cei care susțin avortul când se numesc „pro-alegere”.

„Sunt mai mult decât „drepturile reproducerii” ale altcuiva”, a continaut ea, referindu-se la eufemismul sub care se încearcă impunerea avortului în tratatele internaționale.

„Sunt un om și la fel sunt și ceilalți supraviețuitori ai avortului.”

Melissa Ohden a spus că Rețeaua Supraviețuitorilor Avortului a lucrat cu 300 de persoane care au supraviețuit avortului. Afirmând că lumea avea nevoie să cunoască „pe cine a afectat avortul”, ea a prezentat un clip video produs de „Chipurile Alegerilor”. În videoclip, ea și alți supraviețuitori ai avortului pun întrebări precum „Poți să mă privești în ochi și să-mi spui că nu ar trebui să exist?”, „Că ar trebui să fiu moartă?” și „Că meritam să mor în ziua aceea?” Supraviețuitorii declară de asemenea: Eu sunt ceea ce numiți „alegere” când susțineți



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button