avortsarcină

Eliza Maria Cloțea despre femeile pilot din Irlanda: „Feminismul [autentic] nu este acela care le pune pe femei să aleagă între carieră și maternitate”

de Eliza Maria Cloțea, Facebook

Unor femei pilot angajate de către companiile aeriene înregistrate în Irlanda li se cere să aleagă între a face avort sau a-și pierde locul de muncă dacă rămân însărcinate, a afirmat președintele Asociației Piloților Irlandezi (IALPA).

Președintele IALPA, căpitanul Evan Cullen, a declarat unui comitet al parlamentului irlandez că „aceasta este realitatea”, deoarece femeile pilot care nu sunt angajate de către companie, ci lucrează independent, pe baza unor contracte nedeterminate, sunt nevoite să facă avort pentru a evita pierderea locului de muncă. Întrebat dacă a întâlnit astfel de cazuri, acesta a răspuns afirmativ, spunând că femeile pilot ,,nu le pot avea pe amândouă” și că ,,au de făcut o alegere: fie renunță la locul de muncă, fie fac avort.”

Femeile pilot care lucrează în regim de angajat independent nu au dreptul la concediu de maternitate și, prin urmare, nu au nicio garanție a locului de muncă după ce se reîntorc. Din acest motiv, sunt indirect forțate să își asigure locul de muncă renunțând la ceva ce face parte din natura lor: la a fi mame, la bucuria pe care ar simți-o în mod natural, atunci când o viață a luat naștere în pântecele lor.

Situația de mai sus arată cum societatea care a creat feminismul ca răspuns la problemele femeii nu reușește să răspundă unei probleme fundamentale a femeii. În astfel de cazuri este evident că societatea nu oferă ajutorul de care are nevoie și ignoră drepturi firești. Nu am înțeles ce înseamnă feminismul adevărat. Sigur nu este acela care le pune pe femei să aleagă între carieră și maternitate. Feminismul adevărat este acela care recunoaște că binele femeii este în strânsă legătură cu binele copilului și că femeile au nevoie de sprijin atunci când se confruntă cu o sarcină neașteptată.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button