castitate

Educație pentru castitate și fidelitate: pierderea feminității, consecința pierderii castității

de Oleg Verbilo, Manager

Pe tânăr nici măcar nu-l motivează atât de mult atracția plăcerilor trupești, cât năzuința de a fi ca toți. Tocmai acest factor este cel mai important. Toți cei din jur se laudă cu „succese”, care în cea mai mare parte sunt inventate. Și aici conformismul joacă un mare rol. Dacă vei spune fățiș că ești virgin, nu vei fi înțeles.

Și eu am avut o experiență de acest gen. Doream să am cât mai repede o relație cu o fată, ca să nu mă mai deosebesc de ceilalți, și credeam în idealurile care îmi erau băgate pe gât: „De vreme ce toți trăiesc așa, înseamnă că așa este corect”. Însă relațiile cu fetele nu decurgeau așa cum voiam eu atunci. Mă gândeam: „Ce înseamnă asta? De ce am asemenea ghinion?” După câte se vede, m-a păzit Domnul. Când m-am mai maturizat am înțeles multe lucruri.

În ultimă instanță, care e rezultatul? Aveam două colege drăguțe care au început relațiile sexuale destul de timpuriu. În clasa a VIII-a, cu băieți de clasa a XI-a – și după câțiva ani nu a mai rămas în ele nici o urmă de feminitate. […]

Degradarea naturii feminine în urma pierderii curăției este atât de evidentă, încât până și bărbații care par adepți ai idealurilor relațiilor sexuale neîngrădite caută, atunci când își aleg soția, o fată castă. Cel puțin, mulți dintre ei ar vrea să găsească o astfel de fată. […]

Chiar dacă cei doi sunt capabili să se iubească unul pe celălalt cu adevărat, relațiile trupești sunt un început greșit. La bază trebuie să stea relațiile omenești. La început trebuie să-l cunoști pe om cât mai bine, să afli care sunt idealurile și valorile lui, să vezi dacă aveți vederi comune asupra vieții, asupra educării copiilor – căci dacă relația se bazează numai pe satisfacerea poftelor trupești ea este sortită eșecului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De ce avem un procent atât de mare de divorțuri? tocmai pentru că oamenii își construiesc relațiile fără o temelie solidă. Între ei nu există înțelegere, nu există dragoste adevărată. În majoritatea cazurilor există doar patimă – iar patima se stinge la fel de repede cum a apărut.

Dmitry Semenik, Dragostea adevărată. Taina dragostei înainte și după căsătorie, Editura Sophia, p. 77, 79, 80


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button