avortfamilie

Editorial: Iubește-i pe amândoi! – Revista Pentru viață nr. 1

editorial-iubeste-i-pe-amandoi-revista-pentru-viata

de Alexandra Nadane

A fost odată ca niciodată…

O tânără însărcinată care a rămas fără sprijin din partea prietenului, a părinților și a tuturor celor din jur. Singura soluție părea a fi întreruperea de sarcină, pe care o cunoștea, căci mai făcuse înainte încă trei. Cel mai simplu lucru pe care l-a putut face mama ei a fost să o programeze la avort. Cu puțin timp înainte să meargă acolo i-a trecut prin minte un gând și a spus: „Doamne, dacă tu vrei să păstrez acest copil, ajută-mă!” Nu era ceea ce s-ar numi un credincios practicant, dar era clar că Dumnezeu era singurul care mai putea schimba situația. Prietenul ei avea probleme de sănătate din cauza cărora nu putea să lucreze, iar părinții ei nu erau de acord să-l primească în familie, așa că făceau tot posibilul să-l îndepărteze.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Clic aici pentru consiliere în criza de sarcină

Avortul era metoda de a scăpa de probleme. Nu știa de ce, dar de data asta simțea că, totuși, trebuie să caute soluții adevărate. Ultima încercare a fost să scrie un mail către o asociație umanitară și să ceară sprijin. Femeile care trec printr-o criză de sarcină nu făceau parte din grupul țintă al acelei asociații. Totuși, în fața monitorului a fost cineva care, după ce a citit mail-ul, a pus mâna pe telefon și a sunat-o. Era un mail disperat, nici nu aveai cum să-l închizi pur și simplu și să treci mai departe. A urmat o întâlnire, persoana respectivă a încurajat-o, i-a oferit puțină consiliere și a sprijinit-o apoi pe tot parcursul sarcinii, împreună cu alți oameni care au reacționat pozitiv la povestea ei.

La scurt timp tânăra s-a căsătorit cu tatăl copilului, iar acum au împreună trei copii. Povestea lor nu se oprește aici și nu continuă lipsită de probleme.

Singura diferență este că acum există susținere din partea celorlalți.

Mai târziu au apărut și alte tinere, dintre care unele trecuseră deja prin trauma avortului pentru că nu au fost sprijinite, pentru că au fost amenințate de prieten sau de familie, ori pentru că au fost date afară din casă. Persoana cu care ele intrau în legătură își punea mereu întrebarea: De ce a fost prea târziu? De ce nu am ajuns mai devreme la ele? Ce făceam eu când ele căutau cu disperare un ajutor?

Întotdeauna între momentul în care o femeie află că este însărcinată și clipa în care ajunge la avort este o perioadă de timp foarte dificilă. Presiunile sunt mult mai mari când este vorba de adolescente și de tinere, prin urmare și programele de sprijin trebuie să fie constante, iar efortul susținut. Din acest motiv s-a înființat în acest an Asociația Studenți pentru viață. Misiunea acesteia este să formeze tineri responsabili pentru viața de familie și din societate, care să acorde dragoste, respect și prețuire mamei și copilului, pentru că amândoi merită să fie iubiți și sprijiniți.

Este un drum lung pe care abia am pus un pas, iar misiunea pe care ne-am ales-o nu este ușoară. Orice sprijin – voluntariat, financiar, rugăciune – acordat programelor noastre face ca o mamă aflată în criză de sarcină să fie mai aproape de cei care o pot ajuta să-și salveze copilul.

Iubește-i pe amândoi!

Read this in English on FamilyNews.ro

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button