familie

Maria Grapini, cum a votat la referendum și ce crede despre parteneriatele civile

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat pentru DC News cum a votat la referendumul pentru familie și ce părere are despre parteneriatele civile:

Mi-am spus părerea la referendum. Și am votat DA. Regret foarte tare că, cred că și dintr-o neînțelegere, cetățenii nu au ieșit la vot. Am auzit foarte multă lume spunând că este referendumul nu știu cui. Era primul în istoria României făcut de cetățeni. Părerea mea e că, acum, s-a dat o palmă societății civile, unei părți din societatea civilă. Deci ar fi trebuit să răspundem prin prezență, indiferent ce puneam pe buletinul de vot.

Nu mi-am făcut încă o părere despre parteneriate, ele există și acum, nu trebuie să avem o lege, nu este interzis. Ce nu este interzis prin lege, este admis. Nu cred că asta este urgența numărul 1 a României. Avem foarte multe lucruri. Am legi de când eram eu ministru, care stau în Parlament și nu sunt puse în discuție.

Așadar, pentru mine, nu este acum o prioritate. Acum, când vorbim, noi nu avem o lege care să admită căsătoria, dar nu avem nici o lege care să interzică parteneriatele. Nu înțeleg să fie o preocupare. Pentru mine este altă problemă: cum reușim noi, am avut o discuție cu doamna ambasador Luminița Odobescu, să negociem, pe mandatul nostru de președinție, să nu se introducă condiționalitatea aiurită stat de drept pentru fonduri europene. Asta trebuie să fie prioritatea României.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button