familie

„Sărbători pentru toți”: asociațiile „Studenți pentru viață” și „Feminism proFamilie” sprijină victimele violenței domestice printr-un eveniment caritabil cu maestrul Nicolae Voiculeț și Ioana Picoș

„În timp ce noi ne pregătim să petrecem cu pace Crăciunul în sânul familiei, sunt mame și copii care au fost nevoiți să se smulgă brutal din mediul familial și să înceapă o nouă viață, în care să reînvețe iubirea și să regăsească pacea de care au atâta nevoie. Poate că aceștia îl așteaptă cu cea mai mare ardoare pe Moș Crăciun, ca o promisiune a binelui și iubirii”, se spune într-un comunicat remis presei de filiala din Universitatea București a Asociației „Studenți pentru viață”.

Aceasta, în parteneriat cu Asociația Diaconia a Patriarhiei Române, cu sprijinul Universității din București, al Asociației Feminism proFamilie și al companiei Artist Party, organizează sâmbătă, 20 decembrie, începând cu orele 19.00, în Aula Magna a Facultății de Drept din cadrul Universității din București, spectacolul caritabil „Sărbători pentru toți”.

Beneficiarii evenimentului sunt mamele cu copii victime ale violenței în familie de la Centrul de primire în regim de urgență „Patriarh Justinian Marina”.

Spectacolul va fi prezentat de actrița Ioana Picoș și va debuta cu participarea extraordinară a artistului Nicolae Voiculeț, apoi vor urca pe scenă colindătorii de la Asociația „Tradiția Românească” și Corul de copii al Centrului „Diaconia”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Moș Crăciun le va împărți daruri celor aproape 100 de copii de la centru, dar și tuturor copiilor la eveniment, după ce unii dintre ei vor susține diverse momente artistice.

Actrița Ioana Picoș, membră fondatoare a asociației Feminism proFamilie, este profund impresionată de lucrurile care afectează familia, pe care o numește „rădăcina fără de care nu poți avea stabilitate în viață”. De aceea, a hotărât să se implice în susținerea mamelor și copiilor dezrădăcinați, care au fost nevoiți să facă uriașul pas de despărțire de ceea ce cândva numeau „acasă”.

Pe lângă muzica de calitate, atmosfera colindelor și expoziția cu lucrări ale copiilor, participanții se vor putea bucura și de un târg caritabil de prăjituri homemade.

Dacă vă hotărâți să participați, nu veniți cu mâna goală: faceți o prăjitură care se poate vindde la târg sau aduceți donații în bani sau rechizite pentru copiii de la centrul „Diaconia”.

Adresa Facultății de Drept din cadrul Universității din București este:
Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46, sector 5, București.
Intrarea este liberă.

Pentru mai multe informații:
Maria-Antonia Stanc, Președinta filalei „Studenți pentru viață” din Universitatea din București”
0720.423.954

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button