opiniiteoria genului

După emisiunea de la Realitatea TV despre ideologia de gen și Strategia de educație parentală

de Cătălin Sturza, Facebook

Declarația dnei Ludovine de la Rochere, lidera de La Manif Pour Tous:

Această confuzie între bărbat și femeie antrenează o confuzie între rolul tatălui și cel al mamei, între paternitate și maternitate. Și conduce în mod inevitabil la ideea că doi bărbați sau două femei își pot întemeia o familie folosind tehnologiile reproductive și recurgând la donatori terți de gameți. Dar aceasta are drept consecință «crearea» intenționată de copii fără tată sau fără mamă. Din moment ce această ideologie spune că bărbatul nu este diferit de femeie, atunci nici rolul tatălui nu este diferit de al mamei, astfel încât doi tați sau două mame pot înlocui foarte bine un tată și o mamă. Desigur, în realitate este imposibil: tatăl nu este mamă, iar mama nu este tată. Astfel, se ajunge la aberații a căror primă victimă este copilul.

Mărturisirea transgenderului Walt Heyer din cartea sa autobiografică „Trading My Sorrows”:

Dr. Biber a susținut că m-a schimbat dintr-un bărbat într-o femeie. Mulți ani mai târziu, adevărul a ieșit la iveală – propriile cuvinte ale dr. Biber dintr-o declarație scrisă depusă într-un tribunal din California au arătat că nici o schimbare de sex nu s-a produs. Eram, într-adevăr, în continuare un bărbat. Organele mele perfect funcționale fuseseră amputate. Ani în care am arătat și am trăit ca o femeie nu mi-au adus tratamentul sau ușurarea promise. Încă sufeream de probleme psihologice care necesitau, în continuare, un diagnostic și un tratament corecte.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Declarația dnei Michelle Cretella, Președinte al Congresului American al Colegiului de Pediatrie:

Sexul biologic nu este assignat, sexul este determinat la concepție de AND-ul nostru, “ștampilat” în fiecare celulă a coprului nostru. Sexualitatea umană este binară. Există cel puțin 6.500 de diferențe genetice între un bărbat și o femeie. Hormonii și chirurgia nu pot să schimbe asta și nu schimbă asta. Identitatea nu este biologică, este psihologică – are de-a face cu creierul și cu gândirea; sentimentele și gândirea nu sunt înnăscute, programate biologic. Ele pot fi factual greșite, sau factual adevărate.

Să ne amintim și că în Croația au fost două manifestații de zeci de mii de persoane împotriva ratificării Convenției de la Istanbul, în două orașe, la Zagreb și la Split; și, cu toate acestea, politicienii croați din toate partidele politice au ignorat total voința populară și au ratificat convenția. Nu sunt deloc de acord că de vină pentru experimentul din Vrancea sau pentru Strategia de educație parentală a MEN este un singur om politic sau un singur partid politic. La fel ca în Croația, aceste inginerii sociale sunt susținute, și în România, de indivizi din toate partidele politice. Mi se pare contraproductiv să-i atacăm pe X și pe Y – în fapt, problema de care trebuie să fim conștienți este CLIVAJUL dintre voința populară și acțiunile politicienilor din întreaga clasă politică; politicieni care nu-i reprezintă pe oamenii care i-au ales.

Așadar, este cu totul inacceptabil să aduci teoria sau ideologia genului, o teorie asupra căreia nu există nici un fel de consens științific, mai mult, o teorie asupra căruia nu există nici un consens politic – așadar, mi se pare inacceptabil să aduci o ideologie din extrema stângă a spectrului politic în centru, în spațiul școlii. Și să spui că aceste personaje – pentru care, altfel, am toată empatia – ar reprezenta un model pentru copii. Nu este vorba despre lipsa de empatie față de persoanele transgender sau de personajele pe care ele le întruchipează; este vorba despre aducerea ideologiei de extremă stângă pentru care unele dintre aceste persoane se fac purtătoare de mesaj în centrul societății, în școală. Este ceva cu totul inacceptabil – și nepermis.

Și altfel, da, mă întreb în continuare dacă nu apucăm bățul de capătul greșit. Și dacă exemple precum cel al lui Walt Heyer nu ne arată, în fapt, că această ficțiune ideologică reprezintă o formă de agresiune și de discriminare tocmai față de acele persoane pe care pretinde că le apără și le reprezintă. Iar în ceea ce privește partizanatele politice, problema e la nivelul întregii clase politice, iar marea problemă e CLIVAJUL dintre voința alegătorilor și acțiunile celor aleși, și nu „Jos cu Y” sau „Jos cu X”.

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button