teoria genului

Culmea politicilor gender. Lesbienele amenință că ies din mișcarea LGBTQ: „Un bărbat nu poate fi lesbiană”

de Mirela Florescu

Sâmbătă, 7 iulie 2018, un grup de lesbiene s-a pus în fruntea marșului homosexualilor de la Londra, împărțind fluturași în care acuzau activismul trans și queer că „obligă lesbienele să întrețină relații sexuale cu bărbați”.

Pentru a înțelege problema, trebuie să amintim că acum câștigă tot mai mult teren în Occident teoria gender, conform căreia genul este un construct psiho-social la alegerea persoanei și nu depinde de sexul biologic. Astfel, un bărbat, chiar dacă nu a trecut printr-o operație de schimbare de sex, ar trebui considerat drept femeie dacă el se identifică astfel. Activiștii încep să ceară recunoașterea oficială a genului imaginar ales de aceste persoane pentru a se identifica.

Lesbienele au protestat, arătând că anumite persoane trans ar încerca să intre în relații intime cu ele, deși nu sunt de sex feminin, iar când ele refuză au loc agresiuni verbale și chiar fizice. Aceasta arată cât de multă violență există în rândul  persoanelor LGBT. Într-un fluturaș distribuit de lesbiene la Londra scrie:

Condamnăm cu fermitate această formă malefică de anti-lesbianism deghizată în progres. Afirmăm dreptul lesbienelor de a-și alege partenerii sexuali în funcție de sex și nu de «identitate sexuală». Condamnăm orice formă de presiune – fie sub formă de viol, amenințări cu moartea sau aplicarea etichetei de «transfobice» – asupra lesbienelor care refuză relațiile sexuale cu așa-zise «femei trans» și nu acceptă să considere penisul drept organ feminin.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ne opunem schimbărilor propuse pentru GRA [Gender Recognition Act – Legea Recunoașterii Genului] și vedem auto-identificarea [de gen] ca pe o amenințare la drepturile femeilor și fetelor.

Protestatarele au mai cerut „segregare” pe criterii de sex biologic, indiferent de identitatea de gen asumată. Adică, practic, cam ceea ce au cerut și părinții americani atunci când un decret al lui Obama obliga toate școlile și taberele școlare să admită în toaletele, dormitoarele și vestiarele de fete băieți care se considerau fete – și viceversa, fete la băieți.

Lesbienele i-au acuzat pe activiștii trans de anti-lesbianism, în timp ce aceștia le-au acuzat pe ele de transfobie sau le-au gratulat cu termenul de „TERF” („Trans-Exclusionary Radical Feminists” – „feministe radicale care exclud/discriminează persoanele trans”).

O lesbiană a declarat pentru publicația pro-homosexualitate PinkNews:

Un bărbat – o persoană cu penis – nu poate fi lesbiană.

Iată cum ideologia gender a ajuns să submineze nu numai „binaritatea” imutabilă a celor două sexe, ci și celelalte „identități” sexuale.

Contradicțiile teoriei gender: „Identitatea de gen”, diferită de cea sexuală, e schimbătoare, în timp ce „orientarea sexuală” este înnăscută

Surse:
https://www.pinknews.co.uk/2018/07/07/pride-in-london-says-parade-set-off-as-planned-amidst-condemnation-of-anti-trans-lead
https://getthelout.wordpress.com/2018/07/05/the-journey-begins
https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/anti-trans-protest-london-pride-parade-lgbt-gay-2018-march-lesbian-gay-rights-a8436506.html


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button