libertate de conștiință

După ce a legalizat avortul până la naștere, statul New York ia în considerare și legalizarea eutanasiei

Trei proiecte de lege privind sinuciderea asistată se afllă, în prezent, pe agenda legislativului statului american New York.

Primul solicită ca șeful Departamentului de Sănătate să prezinte până la 31.12.2020 un raport cu recomandări privind asistența medicală pentru moarte. Al doilea copiază, practic, legea sinuciderii asistate adoptată în statul Oregon. Cel de al treilea se referă la interzicerea despăgubirilor din partea societăților de asigurări pentru clienții cu polițe de viață care se sinucid asistat.

Existența celor trei proiecte de lege pe agenda legislativului newyorkez, în condițiile în care democrații, inițiatori și susținători ai legilor privind sinuciderea asistată, dețin majoritatea în ambele camere și au și guvernatorul statului, crează o perspectivă favorabilă pentru legalizarea sinuciderii asistate în acest stat.

Sunt șase state americane care au legalizat sinuciderea asistată – California, Colorado, Oregon, Vermont, Hawaii și Washington, cărora li se adaugă Washington D.C.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button