familieopinii

Dr. Vasile Astărăstoae se pronunță pentru acceptarea fără rezerve a celor de orientare homosexuală și susține căsătoria între un bărbat și o femeie

de dr. Vasile Astărăstoae, Facebook

Cum ar arăta lumea fără mame?!

Nu pot să-mi închipui o lume fără mame. Titlul aparține unui clip realizat de un grup de tineri care au intervievat câțiva cetățeni. Ceea ce pot să spun este că, începând de la Balby, toate cercetările au arătat că personalitatea copilului se modelează între autoritatea paternă și afectivitatea maternă. Cine nu a primit dragoste în copilărie se va dezvolta ca un psihopat, care nu poate să dea înapoi dragoste. Iată de ce, dacă orientarea sexuală este o problemă intimă și personală, căsătoria este un eveniment public, dar este încărcată și de responsabilitate. Responsabilitate și față de copiii care trebuie să aibă o mamă (femeie) și un tată (bărbat). Trebuie să fim toleranți, să îi înțelegem și să nu îi blamăm pe cei care au altă orientare sexuală, să îi acceptăm, dar în același timp să apărăm căsătoria clasică (între o femeie și un bărbat).

Citește mai multe articole de dr. Vasile Astărăstoae

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button