Marxism culturalopinii

Dr. Vasile Astărăstoae, despre radicalismul unor candidați: „Cine sunt salvatorii României”

Pe pagina sa de Facebook, dr. Astărăstoae a publicat de curând o notă referitoare la pozițiile radicale ale unora dintre candidații la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. O redăm integral:

Lumea în care trăim este complicată și frământată de o criză între setea de sens și lipsa de sens. Ultimele evenimente internaționale (Brexit, victoria lui Trump și situația din Franța în care în mod cert la alegeri vor câștiga conservatorii) confirmă acest lucru.

Lumea s-a cam săturat de relativism, globalizare ca scop în sine, influența transnațională a mediului corporatist și ultraliberalism. Chiar dacă presa (care s-a decredibilizat prin partizanat excesiv) nu reflectă aceste tendințe. Populația și popoarele încearcă să se reîntoarcă la valorile tradiționale.

Nici România nu poate să nu fie cuprinsă (mai devreme sau mai târziu) de acest curent. Iată de ce sunt uimit și mâhnit de ce ne propune o entitate născută din neant (precum Afrodita din spuma mării) care exprimă interesele mediului corporatist și a multinaționalelor, intitulată Uniunea Salvați România.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Intens mediatizați și promovați atât în media tradițională, cât mai ales în mediul virtual, acești salvatori ne propun un model care este împotriva trendului internațional. Cât timp au fost necunoscuți au reușit să atragă un număr de alegători prin insolitul acestui demers.

Acum, când sunt cunoscuți, trebuie totuși să ne îngrijoreze un astfel de drum pe care ei ni-l propun. Evenimentul Zilei ne prezintă ideile unuia dintre candidații la Senat ai USR-ului.

Până și puținii care au o sclipire de educație și nu sunt total agramați (așa cum sunt 80 la sută dintre absolvenții de studii „superioare” – care în mod normal nu ar fi trebuit să ajungă nici măcar la liceu) se „trag” tot din familii în care barbarismele de genul mersului la popă și pupatul moaștelor, nunțile, botezurile și înmormântările tipice de neam prost, lipsite de orice fel de bun-gust și decentă, ascultatul manelelor și popularei, înfulecatul de mici și bere, preacurvitul și violența fizică, macismul și prostia brută – sunt încă regăsite. Unii promovează aceste tare ereditare românești sub numele de „conservatorism”, asigurându-ne de credibilitatea unui așa zis model civic iudeo-creștin european. Ce cretinisme! Ce dobitoci ne conduc! Avem nevoie de schimbarea din temelii a sistemului legislativ, îndeosebi pe partea de justiție, educație și economie. Avem nevoie reală de reintroducerea pedepsei cu moartea pentru evaziune fiscală în formă agravată. Lasati centrismele care inseamna „va aburim in moderatie” si asumati-va brutalitatea curateniei generale. Nu va pricepeti cum sa spuneti ca intr-o lume civilizata si corecta dpdv politic nu puteti trimite in puscarie sau la moarte parlamentarii ? Reinstaurati securitatea, stati cu ochii pe ei ca pe butelie ! Explicati-i romanului, acestui orientat imputit si bun de nimic, ca daca doar cu forta si cu amenintarile se poate schimba situatia, sunteti dispusi sa o faceti. Poporul vrea sange, vrea responsabilitate, vrea miscari tectonice in politica, vrea oameni priceputi, curajosi, inteligenti si mai ales cu viziune si potential coagulator al maselor

…a scris pe Facebook, Dragos Ioan Coste.

La scurt timp după publicarea articolului postarea respectiva nu s-a mai putut accesa. După agramatismele din postare, domnul de mai sus se pare că face parte dintre analfabeții la care face referire.

Ați spune că este un caz izolat mai ales că după apariția articolului, candidatul s-a retras din USR. A rămas însă pe listă pentru că ea era deja depusă. Dar nu este adevărat.

Vicepreședintele USR Cluj, Bogdan Rădulescu, are exact același discurs împotriva Bisericii Ortodoxe Române:

Ciume bubonice, viermi parazi, lepre, căcături pe care le zice Biblia, gherțoii, mârlanii, pedofilii și manipulatorii ce țin orele de religie sau căcați ordinari.

Nici cu Andrei Postolache, candidat USR la Iași, nu ne este rușine.

După ce a refuzat să jure pe Biblie, prin luările de cuvânt în Consiliul Local Iași a devenit ridicol. Acest personaj (care nu a reușit să termine o facultate) se declară adversar al Coaliției pentru familie, susținâd un mod de viață care nu este caracteristic românilor. Urmăriți de asemenea prestațiile foștilor miniștri „tehnocrați” Vlad Alexandrescu și Cristian Ghinea (zero atrageri de fonduri europene) și cred că veți găsi argumente privind relația între mediul corporatist și USR.

Îmi veți spune că această postare este intolerantă și răuvoitoare. Am să vă contrazic. Nu am nimic cu cei care sunt atei sau care au altă orientare sexuală. Este o problemă de opțiune. Și pot să nu fiu de acord cu ea, dar în același timp să nu îi condamn. Dar atunci când ei sunt agresivi, ne fac inculți, împuțiți, agramați, needucați pentru opțiunea noastră trebuie să reacționăm. Și în plus să ne întrebăm de unde au apărut acești salvatori care nu se sfiesc să siluiască limba română împănând discursul lor cu tot felul de franțuzisme și englezisme. Poate nu vrem să fim salvați de ei.

Citește mai multe articole de dr. Vasile Astărăstoae


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. … Ce a scris acest domn Dragos Ioan Coste nu cred ca e ceva izolat in USR. Mai vocali or sa devina in momentul in care, Doamne fereste, vor intra in Parlament. Sa speram ca asa ceva nu se va intampla!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button