miracolul vieţii

Dr. Ștefan Mindea, despre hemoglobina copilului nenăscut: „E nevoie de high engineering ca să creezi o astfel de moleculă”

Într-un interviu mai vechi publicat în Ziarul Lumina, neurochirurgul Ștefan Mindea povestește despre uimirea omului de știință în fața miracolului vieții:

Când am studiat fiziologia, mai ales obstetrica, am rămas absolut șocat cât de precis este întregul proces prin care trece mama atunci când este însărcinată, cum crește bebelușul. Ca de exemplu, faptul că fătul are o moleculă de hemoglobină diferită de cea a mamei care duce oxigenul la țesuturi, la mușchi, la creier, la organele vitale. Această hemoglobină are o afinitate de o sută de ori mai mare pentru oxigen. E remarcabil că doar bebe­lușul are această hemoglobină. Când suntem adulți, acest tip de hemoglobină nu se mai produce. Rămâi impresionat de precizia și perfecțiunea cu care Dumnezeu a proiectat ființa umană. E nevoie de high engineering ca să creezi o astfel de moleculă de hemoglobină care să nu intre în concurență cu cea a mamei. Dacă ar avea aceeași moleculă, mama, fiind mai puternică, ar trage mai mult oxigen, iar copilul ar rămâne în deficiență și nu ar supravie­țui. Însă nu așa se întâmplă.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button