homosexualitate

Dr. Leon Dănăilă, reclamat la CNCD de asociația de promovare a homosexualității MozaiQ

Asociația MozaiQ, organizație comunitară a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender), a anunțat că depune plângere la CNCD împotriva senatorului liberal Leon Dănăilă, cu privire la afirmațiile potrivit cărora „un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziționeze pe alte căi”.

Neurochirurgul Leon Dănăilă, senator PNL, a declarat pentru News.ro că își cere scuze pentru ”exprimarea nefericită” referitoare la faptul că ”un homosexual poate să fure” un copil sau să-l ”cumpere”, explicând că a vrut să spună că nu este de acord cu creșterea copiilor în cupluri de același sex.

Totodată, Leon Dănăilă a precizat că ”toleranța este importantă” și că nu are nimic cu nimeni și că fiecare este liber să trăiască după cum consideră:

A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze. Ce am vrut să spun a fost că nu sunt de acord cu creșterea copiilor în cupluri de același sex. Asta deoarece cuplurile de același sex nu pot face copii, i-ar putea doar înfia sau adopta. Iar eu personal, nu sunt de acord cu această chestiune; ca om și ca medic consider că în lipsa cuplului bărbat-femeie, biologic nu am exista ca societate. Nu am nimic cu nimeni și fiecare este liber să trăiască așa cum consideră, după cum fiecare este liber să aibă o opinie. Cred că toleranța este importantă și pot să-mi asum că poți învăța să fii mai tolerant la orice vârstă. Este un lucru pe care-l cer și celor mai tineri care se grăbesc să mă critice.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button