homosexualitate

Căsătoriile dintre homosexuali nu urmăresc egalitatea în drepturi, ci distrugerea căsătoriei și a familiei

Masha Gessen

de Johanna Dasteel,1 mai 2013

Susținătorii minorităților sexuale spun că demersul în favoarea căsătoriilor dintre homosexuali nu este unul pentru egalitate, ci unul care urmărește distrugerea căsătoriei și a familiei
Analiștii conservatori spun că un susținător al drepturilor homosexualilor ar fi exprimat rațiunile care stau în spatele mult-revendicatei „căsătorii dintre homosexuali”, atunci când, într-o dezbatere publică desfășurată anul trecut, a menționat la un moment dat că mișcarea de emancipare a homosexualilor nu urmărește atât egalitatea și înlăturarea discriminării, ci urmărește mai degrabă însuși disoluția instituției familiei.
Masha Gessen, pe numele ei adevărat Maria Alexandrovna Gessen (n. 13 ian. 1967), jurnalistă de etnie evreiască care activează în Rusia și SUA precum și cunoscută susținătoare a drepturilor minorităților sexuale (ea însuși făcând parte dintr-o astfel de minoritate), de asemenea și scriitoare cunoscută pentru conflictele cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut următoarele declarații în luna mai, anul 2012, în cadrul unui Festival al Scriitorilor desfășurat în Australia, la Sidney: 
„E de la sine înțeles că (homosexualii) ar trebui să aibă dreptul la căsătorie. Dar tot de la sine înțeles mi se pare că instituția căsătoriei nu ar trebui să existe. Aceasta îmi dă ceva bătaie de cap. Fiindcă lupta pentru legalizarea căsătoriei între persoane homosexuale presupune în general să mințim în legătură cu ce vom face cu căsătoria odată ce aceasta ne va fi permisă– fiindcă mințim atunci când spunem că instituția căsătoriei nu se va schimba. Acesta este o minciună. Instituția căsătoriei se va schimba, așa cum ar și trebui. Părerea mea este că aceasta nici nu ar trebui să existe. Și spun asta pentru că nu-mi place să construiesc ficțiuni în viața mea.”
După ce își aduce propria sa viață și experiență în apărarea cauzei pe care o susține, anume de a denigra și încerca să înlăture instituția familiei din cadrul societății, Gessen își descrie în câteva cuvinte structura complexă a familiei sale, care este alcătuită din trei copii și cinci părinți, între care există grade diferite de rudenie. Unul dintre copii a fost adoptat, împreună cu fostul său partener dintr-un orfelinat din Rusia, un al doilea copil, pe care l-a născut, are un tată biologic în Rusia, iar cel de-al treilea este copilul biologic dintre fratele ei și actuala sa parteneră de viață. Acești trei copii au cinci adulți în roluri parentale dar aceștia nu sunt părinții tuturor copiilor.
„Cei cinci părinți, spune Gessen, se împart în grupe de câte trei. Și într-adevăr, mi-aș dori să trăiesc într-un sistem juridic și legislativ care este capabil să-și asume această realitate și să reflecteze la ea, dar aceasta nu cred că este compatibilă cu instituția căsătoriei sau cu morala familiei.”
Pe înregistrarea dezbaterii care a avut loc la Festivalul Scriitorilor desfășurat la Sidney, atunci când Gessen își expune în fața publicului o părere personală și anume că familia nu ar trebui să mai existe, este uimitor cum auditoriul aplaudă frenetic spusele jurnalistei, ceea ce constituie încă o mărturie a puternicei ofensive care se desfășoară astăzi, pe plan mondial, împotriva celor trei piloni fundamentali ai umanității: familia, școala și biserica.
 
Traducerea și adaptarea: Cosmin Pristavu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button