Marxism cultural

Dominik Tarczyński, parlamentar polonez: Niciun imigrant ilegal în Polonia. Putem fi numiți „rasiști”, dar mie-mi pasă de familia și țara mea

Dialog la postul de televiziune britanic Channel 4, între prezentatoarea Cathy Newman și Dominik Tarczyński, parlamentar al partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS) din Polonia, partid care a câștigat alegerile din 2015 cu o majoritate confortabilă și cel mai mare procent înregistrat de vreun partid după căderea comunismului în această țară.


Prezentatoarea: „Câți refugiați a preluat Polonia?”
Dominik Tarczyński: „Zero.”
Prezentatoarea: „Și vă mândriți cu aceasta?”
Dominik Tarczyński: „Dacă întrebarea dumneavoastră se referea la imigranții musulmani ilegali, răspunsul este niciunul. Nici măcar unul nu va veni în Polonia. Nici măcar unul care este ilegal. Am primit peste două milioane de ucraineni, care muncesc pașnic în Polonia. Nu vom primi nici măcar un singur musulman, pentru că așa am promis.”
Prezentatoarea: „Eu v-am întrebat despre refugiați, nu despre imigranți ilegali. Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, v-a făcut rasist. Păreți mândru de faptul că nu ați primit nici un refugiat.”
Dominik Tarczyński: „Desigur, pentru că poporul aceasta și așteaptă de la guvernul nostru. Aceasta în primul rând. De aceea a fost ales guvernul nostru. Și de aceea Polonia este atât de sigură. Acesta este motivul pentru care nu am avut nici măcar un atac terorist. Uitați-vă pe  străzile Poloniei! Putem fi numiți «populiști», «naționaliști», «rasiști», nu-mi pasă. Mie-mi pasă de familia mea și de țara mea.”

VIDEO

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button