miracolul vieţii

Doctorii au declarat-o în moarte cerebrală, dar ea i-a auzit făcând demersuri pentru a o deconecta de la aparatul care o menținea în viață

Image
foto: Kate Allat

 LifeSiteNews.com, 22 octombrie 2014

Uneori, cred că sistemul medical se grăbește prea tare să presupună că oamenii cu leziuni la nivelul creierului sunt pierduți pentru totdeauna.

Acesta este rodul unui sistem de valori care gravitează în jurul conceptului de „calitatea vieții” și începe să prindă tot mai mult teren în sisemul medical.

Este foarte periculos. Iată un exemplu: o australiancă a suferit un atac vascular cerebral. Ea părea complet inconștientă, dar, de fapt, era cu adevărat trează si conștientă de ceea ce se întâmpla în jur. Ea a auzit cererea echipei de medici de a o deconecta de la aparatele care o mențineau în viață. Iată povestea ei:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Kate Allat este o mamă ce a suferit un atac cerebral la vârsta de 39 de ani. A stat 10 zile în comă după accident, dar conștiința ei era un coșmar viu. Mintea femeii funcționa perfect, dar toată lumea din jurul ei, inclusiv medicii, au crezut că se afla în moarte cerebrală. Ea era paralizată, fără abilitatea de a vorbi sau măcar de a respira fără ajutorul aparatelor, ascultând cum personalul medical discuta împreună cu familia sa despre oprirea aparatelor și moartea ei.

Kate suferea de sindromul de “a fi blocat în propriul trup”, atunci când poți simți, auzi, și gândi, dar nu poți comunica sub nicio formă. A fost nevoie de o perioadă de 2 săptămâni până când Kate a fost capabilă să le comunice medicilor si familiei faptul că ea este conștientă și alertă din punct de vedere mental. “Au crezut că sunt în stare vegetativă. Nu puteam să mișc nici măcar un mușchi! Nu era niciun semnal prin care să pot dovedi că eu încă sunt în viață”

Imaginați-vă cum este să auzi oamenii făcând prognoze și să știi că urmează să fii deconectat de la aparate. Este groaznic!

Știu un alt caz asemănător: Kate Adamson. Ea a fost operată, (pentru a i se înlătura obstrucția intestinală), cu o anestezie prost administrată, doctorii crezând ulterior că era inconștinetă:

„Agonia de a trăi fără mâncare era o durere constantă care a durat nu doar câteva ore, ca operația, ci câteva zile. Trebuie să înduri această durere fizică și pe deasupra trebuie să înduri durerea emoțională. Tot corpul îți strigă: Hrănește-mă. Sunt în viață și sunt o persoană, nu mă lăsați să mor, pentru Dumnezeu! Cineva să-mi dea să mănânc.”, a declarat ea după ce și-a revenit.

De necrezut, ea descrie că lipsa mâncării și a apei a fost o experiență „mult mai rea” decât suportarea operației abdominale. În ciuda faptului că i se administra intravenos o soluție salină, Adamson tot a suferit de sete îngrozitor de mult:

Ar trebui să ne amintim despre aceste cazuri înainte de a sprijini deshidratarea persoanelor cu leziuni ample la nivelul creierului.

Putem învăța multe din asta, și anume:

1. Un diagnostic corect al stării de inconștiență persisitentă necesită luni întregi, nu zile. Nu vă grăbiți să luați o decizie ireversibilă!

2. Nu discutați niciodată în fața unei persoane așa-zis inconștiente lucruri care, în mod normal, nu ați vrea să fie auzite de aceasta. Ar putea fi conștientă.

Traducere: Cristina Sima

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button