miracolul vieţii

A ajuns să lucreze alături de medicii care i-au salvat viața când era bebeluș prematur

Medicii nu se așteptau ca Hayley Good să trăiască prea mult după ce s-a născut la doar 24 de săptămâni de sarcină. Greutatea ei la naștere a fost puțin peste 700 g și a fost rapid mutată la unitatea de Terapie Intensivă Neonatală de la Spitalul de Copii Nationwide din Columbus, Ohio, cu puține speranțe de supraviețuire.

Personalul medical le-a zugrăvit o imagine sumbră părinților: chiar dacă fetița supraviețuia intubării și operației pe cord, speranța ei de viață era scurtă și plină de probleme medicale.

Dar Dumnezeu a intervenit în viața ei tânără. Hayley a supraviețuit procedurilor medicale și, în cele din urmă, a învins imensele obstacole de natură medicală.

După ce, luna trecută, a obținut diploma de asistentă medicală de la Universitatea Cedarville, luna viitoare va începe să lucreze ca asistentă medicală la aceeași secție în care a fost tratată când era un bebeluș prematur. Ea face parte deja, ca tehnician medical, din echipa Spitalului de Copii Nationwide.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Hayley Good susține că nașterea, primii ani de viață și călătoria ei printre complicațiile medicale nu reprezintă doar o poveste personală, ci și o poveste a familiei care a iubit-o, a asistentelor și a medicilor care au tratat-o și a lui Dumnezeu, Care a avut grijă de ea.

Așa arăta Hayley Good la naștere. Sursa foto: Arhiva personală

Înainte ca Hayley să se nască, părinții ei pierduseră gemeni identici. Ei au pierdut-o și pe sora geamănă a lui Hayley, care a decedat la două zile după naștere. În timp ce situația părea sumbră, credința familiei în Dumnezeu și în copilul lor micuț a fost întărită de tratamentul și grija arătate de asistentele și medicii din secția de Terapie Intensivă Neonatală.

Noi probleme medicale depășite cu succes

După câteva luni de tratament, fetița a putut merge acasă cu părinții. Cu toate acestea, medicii au avertizat că, din cauza complicațiilor provocate de nașterea ei prematură, vor exista probabil complicații viitoare care ar putea să o împiedice pe fetiță să ducă o viață normală.

Acest avertisment s-a adeverit parțial când Hayley s-a confruntat cu un diagnostic de scolioză la vârsta de opt ani, trebuind să poarte orteză pentru spate de la nouă ani și având nevoie de o operație de fuziune vertebrală în vara dinaintea intrării la liceu.

„Îmi amintesc că am intrat în acea operație știind că Domnul mă salvase pentru un scop. Nu știam sigur care era acel scop, dar știam că viața fusese grea și că această operație urma să îmi schimbe viața”, a spus Good.

„Știam că recuperarea va fi dură, deoarece urma să învăț cum să merg din nou confortabil și să mă bazez pe ajutorul altora, lucru la care nu mă pricep.”

Propria suferință i-a insuflat pasiunea de a avea și ea grijă de alții

Faptul că tânăra s-a bazat pe ceilalți pe tot parcursul aventurii sale medicale a determinat-o să urmeze școala de asistente medicale. Experiențele sale ca nou-născut și depășirea scoliozei i-au insuflat pasiunea de a avea grijă de alții. 

Acest vis a prins rădăcini în liceu și a devenit realitate când a descoperit Universitatea Cedarville. A ales să devină asistentă medicală, învățând în același timp cum să împărtășească credința în Dumnezeu, Care i-a fost alături în fiecare pas al călătoriei sale.

Parcursul academic al lui Hayley Good a fost foarte bun. În timpul celor patru ani de studii la Cedarville, ea a devenit întâi intern, apoi a fost mentorată la aceeași secție de Terapie Intensivă Neonatală de la Spitalul de Copii Nationwide care a avut-o ca pacientă cu 20 de ani în urmă.

„Nu m-am gândit niciodată că voi fi aleasă să lucrez la Nationwide”, spune Hayley.

„Există o parte dedicată displaziei bronhopulmonare, este singura din țară cu această specialitate. Oamenii vin din toată țara pentru a lucra acolo, așa că obținerea unui loc de muncă acolo imediat după absolvire este incredibil de dificilă și reprezintă o satisfacție imensă pentru mine.”

Pentru Hayley Good, a lucra pe acest post este ceva profund personal, dincolo de avantajele profesionale.

Este colegă cu personalul medical care i-a salvat viața ca bebeluș

Mulți dintre medicii și asistentele din această secție erau stagiari și tehnicieni medicali când se născuse ea, iar faptul de a lucra alături de cei care i-au salvat viața este o mare onoare. Dar cea mai mare onoare este aceea de a se pune în slujba bebelușilor de la Terapie Intensivă și a familiilor lor.

„Mi-au spus că s-ar putea să nu am niciodată o viață normală, dar, prin harul lui Dumnezeu, am terminat școala de asistente medicale și acum intru în domeniu ca profesionist”, spune Hayley Good.

„Cred că este special să pot fi o rază de speranță pentru acești părinți care nu știu dacă bebelușii lor vor supraviețui. Este special să le pot oferi speranța că și copilul lor ar putea deveni normal, cu o viață împlinită, făcând toate lucrurile pe care visează să le facă.”

„Munca la Terapie Intensivă Neonatală este obositoare, dar te ajută să realizezi importanța vieții și a morții și cum, în calitate de asistent medical creștin, poți sluji în momente dificile”, adaugă tânăra asistentă medicală.

„Ajungi să fii persoana care trece prin toate suișurile și coborâșurile cu ei, iar acesta este un mod foarte special de a sluji atât ca profesionist în domeniul sănătății, cât și ca bun creștin.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button