opinii

Do you speak LGBT? Curcubeul ca steag, în manualul unic de geografie

de Ivona Boitan, Facebook

După cum puteți vedea în imaginile frumos colorate din manualul de geografie clasa a șasea, trunchiul comun, manualul unic, apare alături de alte steaguri ale țărilor și „steagul curcubeu”.

Aici avem mai multe nedumeriri. Este LGTB o țară? Nu, dar ar putea fi.

Întrebarea: de ce să discriminăm restul minorităților sexuale, nu ar fi normal ca ai noștri copii să le știe pe toate, câte vor fi fiind, ca să fim siguri că sunt niște copii cu adevărat deschiși la minte. 

Ce caută acel steag acolo? 
Nu se putea preda lecția fără el?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Câți părinți au habar de acel mic semn gingaș, ca un ghiocel ( e discriminat, aproape că nu a mai încăput pe pagină ) care-și deschide drum spre copiii lor… Din moment ce e în manual înseamnă că e canonic, acceptat, nu-i așa?

Și uite așa, cum la geografie vorbim despre curcubeul care nu apare după ploaie, ci înainte de plâns. Că te cam ia plânsul. De tristețe, de nervi, de frustrare, de rușine… dar plâns!

Citește mai multe opinii de Ivona Boitan


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button