adolescenţitrafic de persoane

Cazul Caracal: Gheorghe Dincă declară că Luiza e în viață și a fost traficată. Cumpănașu a organizat Marșul Dreptății și al Adevărului

de Redacția Stiripentruviata.ro

Joi seară, Gheorghe Dincă, răpitorul din Caracal, din a cărui casă au dispărut adolescentele Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, și-a schimbat declarațiile făcute inițial în fața anchetatorilor DIICOT. El a declarat că nu a ucis-o pe Luiza Melencu și că fata este în viață și ar fi fost luată din casa lui de doi traficanți, un bărbat, M.P., și o femeie, S.B.

Vineri, când a ieșit de la DIICOT, Gheorghe Dincă, deși încătușat, a ridicat degetul mare de la mâna dreaptă către camerele de luat vederi, parcă spunând că totul este bine.

Mama Luizei a spus, la România TV că declarațiile lui Dincă sunt cele pe care ea le susține de la bun început și că procurorii DIICOT au acceptat, din incompetență că fata a fost ucisă, ca să închidă cazul și să nu mai facă cercetări.

Surse din cadrul anchetei citate de Stiripesurse.ro susțin că procurorii DIICOT nu au găsit nici un suspect care să corespundă descrierii celor două persoane făcută de Dincă și au decis că dosarul lui merge mai departe în justiție sub acuzația de omor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Totuși, cadavrele fetelor nu s-au găsit până în ziua de azi, iar teoria arderii lor într-un butoi nu s-a dovedit convingătoare. Este, oare, traficul de persoane, o gaură neagră, în care, odată intrată, victima este ca și moartă? Sunt autoritățile statului român neputincioase să dezlege misterul acestor fete? Sau nu se dorește aceasta?

Sâmbătă, la „Marșul Dreptății și al Adevărului”, organizat la București, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, i-a cerut Procurorului General al României să infirme rechizitoriul întocmit de DIICOT, care susține teza uciderii celor două adolescente din județul Olt, și să îi schimbe pe procurorii care au instrumentat dosarul.

Participanții la marș au mai arătat că instituțiile nu-și fac treaba pentru a rezolva corespunzător cazurile de trafic de persoane. Au fost menționate cazurile interlopilor din Țăndărei care exploatau copii la cerșit în străinătate și care au fost exonerați prin felul în care justiția română a gestionat dosarul lor, și cazul pădurarului Liviu Pop, ucis de hoții de lemne după ce și el, ca și Alexandra Măceșanu, ceruse ajutor la numărul de urgențe 112.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button