Uncategorized

Diferențe masculin-feminin: bicicletele

Deși, de obicei, putem spune de la o primă privire dacă un anumit model de bicicletă copii este proiectat și comercializat pentru fete sau pentru băieți, diferențele dintre cele două modele de biciclete sunt în mare parte de ordin estetic, abia la cele mai recente modele de biciclete apărând și diferențe de ordin practic.

Principala caracteristică distinctivă a bicicletei pentru băieți este bară metalică ce leagă ghidonul de șa, o bară care la bicicletele pentru fete lipsește în mod tradițional. Din ce în ce mai mult, producătorii de biciclete oferă biciclete adaptate nevoilor speciale ale corpului masculin și feminin.

Diferențe între tipurile de cadre

Stilul cadrului bicicletelor feminine datează încă din primii ani de proiectare a bicicletelor, când femeile purtau fuste și rochii lungi. Acest design s-a păstrat până în prezent, când bicicletele dedicate băieților, de la cele mai mici vârste, au în general o bară de metal între ghidon și șa, iar cele pentru fete nu o au. Bara superioară de la bicicletă pentru băieți aduce un plus de stabilitate cadrului bicicletei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dimensiunile

Producătorii de biciclete au înțeles în ultimii ani că nevoile femeilor legate de proiectarea bicicletelor sunt mult mai importante decât simplele aspecte estetice. Ei crează astăzi modele pentru fete și pentru femei care să satisfacă un fizic cu picioare mai lungi și un trunchi mai scurt, diferit de corpul masculin.

De asemenea, producătorii gândesc biciclete cu distanță mai mică între mânerele ghidonului, pentru că distanța dintre umerii femeilor este, structural, mai mică decât distanța dintre umerii bărbaților. Unele modele de biciclete feminine au gripuri mai mici, manete de frână de asemenea mai mici și anvelope mai subțiri.

Designul șeii

Șaua, sau scaunul unei biciclete, poate diferi în funcție de sexul pentru care este proiectată bicicletă. Șaua unei biciclete pentru băieți este în general mai lungă și mai îngustă, în timp ce șaua pentru fete este mai scurtă și mai lată, pentru a susține pelvisul feminin mai lat.

Diferențele de marketing

Diferențele de dimensiuni pot face că unele biciclete să fie mai confortabile sau mai puțîn confortabile pentru bărbați sau pentru femei, însă altfel, bicicletele moderne pentru bărbați și femei arată destul de similar.

Strategiile de publicitate și marketing își ating, însă, scopurile când vine vorba despre biciclete copii ieftine, cu diferențe evidente între modelele destinate băieților și cele proiectate pentru fete. În timp ce bicicletele pentru fete sunt vopsite în culori pastelate și au adesea detalii „feminine”, cum ar fi coșurile și ghidonul aparte, sau chiar personaje din desene animate sau din povești, bicicliștii băieți au mai adesea biciclete în culori închise și cu proprietăți „masculine”, orientate spre acțiune sau viteză, dar și modele care amintesc de super eroi sau de personaje din desenele animate favorite. Bicicletele pentru băieții mai mari imită stilul bicicletelor BMX.

Sursă: România Liberă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button