contraceptie

Editorialistă de la Wall Street Journal: Contracepția a încurajat răspândirea abuzului sexual

LifeSiteNews.com, 1 decembrie 2017 — Epidemia de hărțuire și abuzuri sexuale se datorează în principal răspândirii contracepției, a scris la sfârșitul lunii noiembrie editorialista Peggy Noonan în Wall Street Journal.

Astfel, de Ziua Recunoștinței (Thanksgiving), mare sărbătoare americană care precede Crăciunul, un ziarist de la un mare titlu al presei americane și internaționale ajunge la concluzia că separarea actului sexual de abilitatea acestuia de a crea viață conduce la transformarea femeii în obiect sexual și abuzarea ei:

Odată ce ai separat sexul de potențialul lui schimbător de vieți și dătător de viață, bărbații ajung să îl perceapă drept o dorință ca oricare alta. Și, odată ce vor ajunge să gândească astfel, violările de natură sexuală nu vor mai avea aceeași încărcătură de gravitate. Își vor găsi scuze, la fel ca în cazul oricărui delict minor: un furt neînsemnat, un pachețel de gumă de mestecat pe care îl iei de pe tejghea fără să plătești.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Editorialista pomenește explozia de acuzații de abuz sexual care a avut loc la Hollywood și Washington, DC în ultimele luni, precum și un sondaj recent din SUA care arată că aproape două treimi din femeile americane au experimentat o formă de abuz sau hărțuire sexuală. Ea mai arată că formele de abuz au devenit tot mai brutale cu timpul și menționează observația unui preot catolic care a spus:

Contracepția degradează oamenii. La fel și avortul.

Explicația creștinilor de pretutindeni este că, atunci când actul unirii fizice este separat prin contracepție de finalitatea lui dătătoare de viață, cei doi parteneri renunță la deschiderea către Viață și implicit la prezența lui Dumnezeu în îmbrățișarea lor. Aceasta îi degradează pe cei doi și natura relației lor, iar experiența ultimelor decenii, confirmată de studii, arată că, odată cu răspândirea contracepției, s-au răspândit și adulterul și desfrâul, iar oamenii se căsătoresc mai greu și divorțează mai repede.

Odată cu contracepția s-a răspândit și avortul. Însuși Alan Guttmacher, fost președinte la Planned Parenthood, cel mai mare furnizor de servicii de avort din SUA și din lume, a spus la un simpozion din 1968:

Avortul la cerere despovărează soțul de orice responsabilitate și îl transformă în simplu animal coital.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button