de la cititoriMarxism cultural

De la un cititor: De ce regizorul Alexandru Solomon protestează împotriva „comunismului, fascismului” când vine patriarhul Chiril, dar nu împotriva abuzatorilor sexuali din branșa sa?

Primim de la unul din cititorii Stiripentruviata.ro:

Cu camera video după el și televiziunile așteptând „știrea șocantă”, regizorul Alexandru Solomon a mers pe Dealul Patriarhiei să protesteze. Cu fotografiile patriarhilor Chiril și Daniel și ale lui Putin și Dragnea la piept, s-a tăiat la mână și a început să arunce cu bani în jur.

Explicația lui: „M-am tăiat intenționat. Cu ocazia vizitei Patriarhului Chiril al Rusiei, care vine în România cu binecuvântarea președintelui Putin, fost coleg în KGB, am vrut să fac un dar de sânge și de bani în memoria tuturor victimelor represiunii comuniste, fasciste din România și din Rusia. Asta e tot”.

Nu a vrut să facă nici un dar, ci doar să facă scandal. A urmat același scenariu ca actrița Oana Mardare de la Cluj: mers în mijlocul unor oameni de altă părere, camera video după ei, jandarmi intervin, victimizarea lor și demonizarea celor de altă părere și a jandarmilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sceneta jucată de Alexandru Solomon vine însă într-un moment în care el, ca regizor, ar fi fost chemat să facă ceva pentru alte victime. Victimele hărțuielilor sexuale și ale abuzurilor sexuale din industria în care lucrează. Sigur a auzit de scandalul Harvey Weinstein și de campania #metoo. Și e mai probabil să cunoască îndeaproape cazurile unor victime de acest fel decât victimele comunismului și nazismului.

Dar corectitudinea politică te face să înjuri capitalismul când ești în comunism și în spațiul public consensul e clar. Și corectitudinea politică te face să protestezi împotriva comunismului și nazismului cu ocazia vizitei patriarhului Chiril, fără să îți pese că tatăl și bunicul Patriarhului Chiril au făcut decenii de închisoare pentru credință, arestați de regimul comunist. Așa se ignoră victimele de aproape și se luptă aprig, artistic și politic corect, pentru breaking news…

Citește și Polițistul Marian Godină: „O actriță de care nu auzisem s-a gândit că oamenii ăia, ale căror păreri sunt neschimbate de câteva secole, pot fi aduși pe calea cea dreaptă prin dialog”


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button