sfaturi pentru părinţi

De ce a avea mai puține jucării este un beneficiu pentru copiii tăi

feti'[ cu creta
Jucăriile nu sunt doar lucruri cu care copiii se joacă. Ele sunt pietre de temelie pentru viitorul copilului tău. Jucăriile îi învață pe copiii noștri despre lume și despre ei înșiși. Ele transmit mesaje si comunica valori. Astfel, părinții înțelepți se gândesc la  fundația formată de jucăriile pe care le oferă copiilor lor.

Părinții înțelepți se mai gândesc și la numărul de jucării pe care le dau copiilor. În timp ce majoritatea camerelor de joacă și a dormitoarelor sunt pline până în tavan cu jucării, părinții bine-intenționați învață să limiteze numărul jucăriilor cu care se joacă copiii lor.

Ei înțeleg că mai puține jucării pot fi un avantaj pe termen lung pentru copiii lor:

1. Copiii învață să fie mai creativi

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Prea multe jucării îi împiedică pe copii să-și dezvolte în totalitate darul imaginației. Doi angajați în sănătate publică din Germania (Strick și Schubert) au condus un experiment în care au convins o clasa de grădiniță să pună deoparte toate jucăriile pentru trei luni. Deși plictiseala s-a instalat în stadiile inițiale ale experimentului, copiii au început curând să se folosească de lucrurile de bază din jurul lor și de imaginație pentru a inventa jocuri.

2. Copiii dezvoltă un timp de atenție mai lung

Când prea multe jucării sunt introduse în viața unui copil, capacitățile lui de atenție o să aibă de suferit. În cazuri foarte rare un copil va învăța să se bucure de jucăria din fața lui, atunci când au mai rămas nenumărate opțiuni pe raft.

3. Copii stabilesc abilități sociale mai bune

Copiii cu mai puține jucării învață cum să dezvolte relații interpersonale cu alți copii și adulți. Ei învață să poarte conversații. Iar studiile au arătat că cei care își fac prieteni în copilărie au șanse mai mari de succes la facultate și în viața adultă

4. Copiii învață să aibă o mai mare grijă de lucruri

Când copiii au prea multe jucării, în mod natural ei vor avea mai puțină grijă de ele. Ei nu o să învețe să le aprecieze dacă întotdeauna există un înlocuitor la îndemână.Dacă ai un copil care își distruge jucăriile în mod constant, ia câteva de la îndemâna lui. O să învețe într-un mod foarte rapid.

5. Copiii dezvoltă o mai mare dragoste pentru citit, scris și artă

Mai puține jucării o să le permită copiilor tăi să iubească mai mult cărțile, muzica, coloratul și pictura.Dragostea pentru artă o să-i ajute in același timp să aprecieze mai mult frumusețea, emoția și comunicarea în propria lor lume.

6. Copii învață să se folosească de resurse

În educație, elevilor nu li se oferă pur și simplu rezolvarea la o problemă; lor li se oferă resursele pentru a găsi răspunsul. În distracție și joacă, poate fi aplicat același principiu. Mai puține jucării îi învață pe copii să se folosească de resurse rezolvând problemele doar cu lucrurile care sunt la îndemână. Și a știi să te folosești de resurse este un dar cu un potențial nelimitat.

7. Copiii se ceartă unul cu celălalt mai rar

Acest lucru poate părea contradictoriu părerii noastre. Mulți părinți cred că mai multe jucării au ca rezultat mai puține certuri pentru că există mai multe opțiuni. De fapt, este exact pe dos. Frații se ceartă pentru jucării Și, de fiecare dată când introducem o nouă jucărie în relația lor, le dăm încă un motiv pentru a-și marca teritoriul în fața celorlalți. Pe de altă parte, frații cu jucării mai puține, vor fi forțați să împartă, să colaboreze și să lucreze împreună.

8. Copiii învață să fie perseverenți

Copiii care au prea multe jucării se dau bătuți mult prea repede. Dacă au o jucărie dificilă, aceasta va fi lăsată la o parte în favoarea uneia mai ușoară. Copiii cu jucării mai puține învață perseverența, răbdarea și determinarea.

9. Copiii devin mai puțin egoiști

Copiii care primesc tot ce vor cred că pot avea tot ce vor. Această atitudine va conduce rapid la un stil de viață nesănătos.

10. Copiii experimentează mai mult din natură

Copiii care nu au o cameră plină de jucării sunt mai predispuși să se joace afară și dezvoltă o mai adâncă apreciere a naturii. Ei sunt, de asemenea, predispuși să fie implicați în exerciții fizice ale căror rezultate sunt un corp mai sănătos și mai fericit.

11. Copiii învață să găsească satisfacție în afara magazinului de jucării

Adevărata bucurie și mulțumire nu va fi găsită niciodată pe culoarele unui magazin de jucării. Copiii care au fost crescuți să creadă că răspunsul la dorințele lor poate fi cumpărat cu bani, cred aceeași minciună ca și părinții lor. În schimb, copiii au nevoie de încurajare pentru a trăi vieți în care fericirea se găsește în lucrurile care contează cu adevărat.

12. Copiii trăiesc într-o casă mai curată și organizată

Dacă ai copii, știi că dezordinea provocată de jucării poate să preia controlul asupra casei. Mai puține jucării înseamnă o casă mai puțin dezordonată, mai curată și mai sănătoasă.

Nu sunt anti-jucării, sunt doar pro-copii.Așa că, fă-le copiilor tăi o favoare astăzi și limitează-le numărul de jucării. (Dar nu le spune că ai ideea de la mine).

Sursă: World Observer Online
Traducere: Rebeca Bunculeț

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button