familiepoveşti pentru trezit copiiisfaturi pentru părinţisfaturi pentru tinerivalorile familiei

„DĂRUIM COMORI”. Atelier de lectură cu copiii din Vânători, județul Vrancea

de Redacția Stiripentruviata.ro

La începutul lunii noiembrie, în satul Vânători din județul Vrancea, a ajuns proiectul „Dăruim comori”, prin care Asociația Versus își propune să formeze tineri cititori în România și să ajute la păstrarea identității românești în diaspora.

O voluntară a asociației, Andreea Chiriac, a organizat în satul vrâncean un atelier de lectură, conectare și joc colaborativ. Ea a citit împrună cu copiii cartea Bondărel în căutarea fericirii scrisă de Britta Sabag și apărută la editura Corint.

La atelierul organizat cu sprijinul preotului din sat au participat 25 de copii de la clasa pregătitoare și clasa I. Copiii au făcut ca diferite insecte din carte, au recunoscut țările prin care s-a plimbat Bondărel: Franța, Anglia… Iar la final au jucat câteva jocuri, inclusiv jocuri de dezvoltare emoțională.

Voluntara Andreea Chiriac a povestit, citată de pagina de Facebook a proiectului, că lectura a venit și cu o încărcătură emoțională:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Când am ajuns la partea în care Bondărel și-a dat seama că îi este dor de familia lui, i-am întrebat pe copii dacă lor le este dor de cineva, iar cei mici au început să spună fiecare de cine le este dor: verișori, unchi, părinți plecați din țară. Le-am propus celor mici și părinților lor să le scrie o scrisoare celor dragi și să o pună la poștă, iar data viitoare când ne vom întâlni să ne povestească cum a fost să facă asta.”

„Procentul de cititori în țara noastră este cel mai scăzut din Europa și, cum adulților le este greu să își schimbe obiceiurile, proiectele Asociației Versus sunt create pentru copii, pentru a crește și a cultiva oameni educați, cu drag de carte. Considerăm că dragostea de învățătură, de acumulare de informații pornește de la plăcerea copilului de a fi în preajma cărții, de la acțiunea de a i se citi de mic și apoi de la citirea independentă”, scrie pe pagina de Facebook a proiectului Dăruim comori. „Încă de la naștere e nevoie ca familia, mediul educațional, comunitatea și societatea să conștientizeze și să promoveze cartea, să o aducă în viața copilului ca o alternativă echilibrată în dezvoltarea sa, să cultive plăcerea și beneficiile cititului, să creeze din lectură un obicei, o rutină pentru a crește OAMENI cu adevărat mari.”

Pentru proiect, asociația a selectat 30 de cărți ziditoare de caracter de la diverse edituri și își propune ca, până la anul, să ajungă la 40.000 de copii cu ajutorul voluntarilor.

Poți deveni voluntar pentru atelierele de lectură scriind la daruimcomori@versusromania.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button