Marşul pentru Viaţăreligie

SUA. Cuvântarea Mitropolitului Tihon la Marșul pentru viață: „Afirmăm ferm viața din momentul concepției și până la sfârșitul vieții și îndemnăm poporul să proclame același adevăr”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Preasfințiți și cinstiți părinți,
Stimați seminariști
Distinși oaspeți și dragi participanți la marș,

Vă salut pe toți astăzi, când ne adunăm în capitala națiunii noastre la Marșul pentru Viață. Ne adunăm astăzi în rugăciune și reculeasă comemorare a copiilor nevinovați cărora li s-a luat viața din pântecele maicii lor. Plângem acești copii așa cum a făcut cândva Rahela, care plângea pentru copiii ei. Îl rugăm pe Dumnezeu să le acorde un loc în Împărăția Sa cerească, așa cum ne spune Domnul nostru Iisus Hristos: „Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este împărăția cerurilor” (Matei 19, 14).

De asemenea, ne rugăm pentru vindecarea și pocăința celor care, indiferent de motiv, au participat la actul avortului. Domnul nostru ne spune: „Pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afară” (Ioan 6:37) Știm că Hristos, care nu dorește moartea unui păcătos, ci să se îndepărteze de răutatea lui pentru a avea viață, ne iartă orice păcat dacă venim la El cu pocăință. Îl rugăm să-i miște spre pocăință pe cei care au participat la actul avortului, pentru a găsi iertarea și vindecarea pe care Domnul le dăruiește cu atâta generozitate.

Astăzi ne manifestăm solidaritatea alături de mulți alți concetățeni, pentru a le arăta conducătorilor țării angajamentul nostru față de viață – față de viața care începe chiar din momentul concepției. În timp ce mergem în marșul pentru viață, cântăm laudă Dumnezeului nostru, care face minuni, rugându-ne ca El să facă și minunea prin care să miște inima poporului nostru spre pocăință. Îl implorăm să înmoaie inimile conducătorilor pentru a le fi milă de cei mai mici ai noștri și pentru a schimba regretabila decizie care a permis legalizarea avortului în urmă cu 47 de ani. Le reamintim cuvintele lui Solomon: „Căci Dumnezeu n-a făcut moartea și nu se bucură de pieirea celor vii” (Cartea Înțelepciunii lui Solomon 1, 13).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Prin prezența noastră aici le arătăm conducătorilor noștri că Biserica Ortodoxă stă ferm, ca și  strămoșii noștri de-a lungul veacurilor, de partea vieții. Așa cum am spus în această dimineață, după Sfânta Liturghie, afirmăm viața cu Apărătorul Vieții, Domnul nostru Iisus Hristos. Afirmăm ferm viața din momentul concepției și până la sfârșitul vieții și îndemnăm poporul să proclame același adevăr. Arătăm poporului că nu putem permite nicio scuză pentru avort. În același timp, afirmăm dragostea și iertarea pe care Hristos ni le oferă tuturor și deschidem brațele cu dragoste și compasiune pentru cei care au fost părtași la păcatul avortului.

Fie ca Dumnezeu să ne conducă poporul către cunoașterea adevărului Său și către devotamentul pentru de viață, astfel încât toți oameni să aibă șansa să-L slăvească pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt, acum și în vecii vecilor. Amin.

Sursa: Facebook

SUA. Mitropolitul Tihon către credincioși înaintea Marșului pentru viață: „Marșul acesta nu se încheie astăzi. Este calea pe care trebuie să mergem în fiecare zi a vieții noastre”

Crestinii ortodocși participă la Marșul pentru viață 2020 de la Washington


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button