Marşul pentru Viaţăreligie

Crestinii ortodocși participă AZI la Marșul pentru viață 2020 de la Washington, care are ca temă „Viața Emancipează: Pro-Viață înseamnă Pro-Femeie”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Azi, clerici și credincioși din Biserica Ortodoxă a Americii (în frunte cu Mitropolitul Tihon) și din alte biserici ortodoxe cu jurisdicție pe teritoriul SUA participă la Marșul pentru viață de la Washington, DC, o mișcare cetățenească a cărei tradiție este de peste patru decenii și care promovează, prin manifestații anuale, dreptul inalienabil la viață al copilului nenăscut.

Pe scena marșului, Episcopul Apostolos de Medeia, Întâistătătorul Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești a Americii, va rosti o rugăciune.

La ora 13:00, Mitropolitul Tihon va ține o slujbă specială pentru victimele avortului. Aceasta se va ține la intersecția bulevardelor Madison și 14th.

Tema din acest an a Marșului pentru viață 2020 de la Washington este „Viața Emancipează: Pro-Viață înseamnă Pro-Femeie”. La marșul din acest an de la Washington și-a anunțat participarea în persoană și Președintele SUA, Donald Trump, după ce, în anii anteriori, Vicepreședintele Mike Pence și familia sa au fost nelipsiți, numărându-se printre veteranii mișcării.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Marșurile pentru viață locale din alte state americane au început deja din 10 ianuarie și vor continua până în luna martie, când și în România sunt organizate marșuri pentru viață în sute de localități.

Biserica Ortodoxă a Americii (OCA) a stabilit ziua de 19 ianuarie 2020 ca Duminica Sanctității Vieții. A fost marcată în toate parohiile prin ectenii și rugăciuni speciale și un mesaj de la Preafericitul Tihon, Arhiepiscop de Washington și Mitropolit de America și Canada.

Ectenii și rugăciuni folosite de Biserica Ortodoxă a Americii în Duminica Sanctității Vieții (19 ian 2020)

  • La Ectenia Întreită:

— Încă ne rugăm să dăruiești acestui popor voința de a face binele, de a părăsi răul și de a împlini dreptatea, de a respecta viață și a de împărtăși de binecuvântările Tale, grijindu-ne unii de ceilalți în milă și în adevăr.

— Încă ne rugăm să izgonești tot răul din inimile noastre și stricăciunea din legile noastre, dându-ne puterea de a sluji voia Ta cea sfântă și de a făptui dragostea Ta în lume.

— Încă ne rugăm să ne aprinzi în inimi dorința de a ne îngriji de nevoiași, de a arăta bunătate săracilor, de a adăposti pe cei fără adăpost și de a-i ajuta pe neajutorați.

  • După ce se spune de două ori „Fie numele Domnului Binecuvântat…”

Domnului să ne rugăm. Doamne, miluiește.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule Unule-născut din sânurile Tatălui, Dumnezeu adevărat, Izvorul vieții și nemuririi, Lumină din Lumină, Care ai venit să luminezi lumea: Prin puterea Preasfântului și de viață făcătorului Tău Duh, ai binevoit să te sălășluiești în pântecele Fecioarei Maria pentru mântuirea sufletelor noastre. Stăpâne, Care ai venit pentru ca noi să avem viață din belșug, te rugăm luminează mintea și inima celor orbiți pentru a înțelege adevărul că viața începe la concepție și că cel nenăscut din pântecele maicii sale este împodobit cu chipul și asemănarea Ta; dă-ne nouă să păzim, să prețuim și să protejăm viața tuturor celor care nu se pot apăra sau îngriji ei înșiși. Pentru că Tu ești Dătătorul de Viață, ne aduci pe fiecare din neființă la ființă și ne pecetluiești pe toți cu nemărginita și dumnezeiasca Ta dragoste. Ai milă, Doamne, de cei care, din neștiință, sau de bunăvoie, se împotrivesc bunătății și proniei Tale dumnezeiești prin fapta cea rea a avortului. Dă-le lor și nouă, tuturor, să ajungem la lumina Adevărului Tău și să Te slăvim pe Tine, Dătătorule de Viață, împreună cu Tatăl și cu Preasfântul și de viață făcătorul Tău Duh, acum și pururea și-n vecii vecilor. Amin.

(Se cântă apoi pentru a treia oară „Fie numele Domnului Binecuvântat…”, urmat de obișnuitul Otpust.)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button