familiereligie

Credința, Familia și Poporul din care provin reperele celui mai tânăr câștigător al Turului Franței

Cel mai tânăr ciclist care a câștigat prestigioasa și foarte dificila competiție Turul Franței, columbianul Egan Bernal, în vârstă de 22 de ani, a sărbătorit victoria prin semnul crucii pe care și l-a făcut împreună cu fratele său mai mic, imediat după ce a trecut linia de sosire a ultimei curse din tur. În imaginile din clipul de mai jos se vede cum tânărul campion îl sărută și îmbrățișează fratele său mai mic iar cei doi își fac reciproc semnul crucii.

https://twitter.com/austinruse/status/1155698376094228480?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1155698376094228480&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lifesitenews.com%2Fnews%2Fjoyful-tour-de-france-winner-shares-sign-of-cross-with-little-brother-at-victory

Semnul crucii, signum crucis în latină, reprezintă o rugăciune de binecuvântare pe care catolicii și creștinii de altă confesiune o fac prin semnul crucii care pentru comemorarea răstignirii lui Iisus și a sfintei Sfintei Treimi și este marcată prin cuvintele „În numele Tatălui, al Fiului, a Sfântului Duh, Amin.

Bernal a dedicat incredibila victorie familiei și țării sale Columbia. El și-a împărtășit bucuria îmbrățișându-se cu părinții săi, fratele cel mic și logodnica sa, momentul filmat fiind considerat ca unul foarte emoționant.

Nu putem să nu facem o comparație între tânărul campion columbian și Simona Halep, campioana noastră, cei doi mari sportivi având în comun aceleași repere care le-au dat forța și încrederea de a obține marea performanță, și anume credința, familia și poporul din care provin.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Image Credit: AP
Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button