avort

Conferința despre avort a părintelui Tofană, întreruptă de protestatari

tofana

TransilvaniaReporter, 18 martie 2015

Conferința „Avortul – ce ne spune Biblia?” susținută de preotul ortodox Stelian Tofană și medicul psihiatru Loredana Lar, miercuri seară, de la ora 19:00, a fost întreruptă de mai mulți protestatari. Încă de la ora 19:00, Sala de Spectacole „Dumitru Fărcaș” a Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca a devenit neîncăpătoare. Au participat la eveniment persoane aparținând mai multor culte religioase, în special persoane tinere.

Discursul părintelui Tofană a fost întrerupt de mai mulți protestatari răsfirați prin sală. „La un moment dat, a strigat cineva „Respectați dreptul femeii!” „Respectați alegerea femeii”. Strigau din primele rânduri – sala a amuțit. Am crezut că este ceva regizat și că aceste strigăte se vor transforma în ceva pozitiv. Pe urmă ne-am dat seama că e vorba de un protest. Mai multe persoane din sală tot repetau același lucru: „Respectați alegerea femeii”. S-a făcut gălăgie în sală, conferința a fost întreruptă. Cineva a sunat la poliție. Am fost plăcut impresionată de modul în care a gestionat părintele situația. Le-a spus protestarilor: „Noi vă iubim și vă respectăm alegerea. Rămâneți în sală.” Dar ei au continuat, o țineau pe a lor. În sală era întuneric, nu mi-am dat seama cine striga exact. O femeie din sală, supărată de bruiajele protestatrilor le-a spus „Respectați-ne și voi pe noi! Noi am venit aici ca să ascultăm conferința, dar nu auzim de voi!” Un alt moment care m-a impresionat a fost acela când protestatarii scandau, iar cei din sală au început să aplaude pentru a-i acoperi”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Andreea, o tânără care a participat la conferință.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În cadrul programului a fost inclus și un recital Paula Seling. Cântăreața a apărut pe scenă și și-a cerut voie să cânte. „Vă rog, băieților, îmi dați și mie voie să cânt? Puteți striga după dacă doriți”. În sală s-a făcut liniște. „Paula Seling a calmat într-adevăr spiritele”, a spus Andreea.

Atât în sală, cât și pe holul Casei de Cultură a Studenților au fost împrăștiate mai multe bilețele cu mesajul: „10.000 de femei au murit din cauza interzicerii avortului în perioada 1966 – 1989”.

La fața locului a venit o echipă de jandarmi, dar care s-a retras spre finalul reprezentației, urmând să supravegheze zona mai mulți polițiști.

Conform unor surse Transilvania Reporter, protestatarii fac parte din grupul informal de activiști „Tinerii Mânioși”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button