sindrom Down

Comunicat de presă: Sindromul DOWN. Oportunități și Temeri

14079474_592250640935659_2898906493824629024_n

Luni, 28 noiembrie 2016, Asociația Down Art Therapy, alături de Vasiliada Tg-Jiu, au organizat dezbaterea ,,Sindromul Down. Oportunități și Temeri”. Urmând Ziua Mondială a Persoanelor cu Handicap (3 decembrie) și având participarea unor cadre didactice din județul Gorj, evenimentul s-a axat pe împărtășirea experienței participanților în lucrul/comunicarea cu persoane cu sindrom Down.

Pe parcursul celor 90 minute, subiecte precum cenzura videoclipului Dragă viitoare mamă în Franța, diagnosticul prenatal și avortul amăgitor-numit ,,terapeutic”, felul descumpănitor în care medicii dau părinților vestea că pruncul e posibil să aibă Down (implicit nevoia de a prezenta obiectiv situația și propunerea de a oferi soluții alternative precum adopția), necesitatea îndrumării spre puncte de sprijin (ONG-uri dedicate copiilor cu sindrom Down) și a înființării la nivel local a unor grupuri de suport pentru părinți, biblioteca DART, terapii și educație timpurie, statistici la nivel județean, exemple de succes din țară și străinătate, etc. au fost dezbătute alături de cei prezenți.

În final, participanții și-au exprimat părerile/emoțiile trăite pe parcursul prezentării și având un feedback pozitiv, s-au stabilit coordonatele viitoarelor întâlniri (ianuarie 2017).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mai multe informații la

www.AsociatiaDART.info
ProiectulSindromDown.info
facebook.com/asociatia.dart.tgjiu

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button