VIDEO viral: Michael Buble se alătură copiilor cu Sindrom Down într-o interpretare emoționantă a melodiei „Tot ce vreau de Crăciun ești tu”
Wouldn’t Change a Thing („Nu aș schimba nimic”) este un grup de copii cu Sindrom Down care își propun să promoveze o lume în care „percepțiile negative despre Sindromul Down țin de domeniul trecutului”.
Cel mai nou proiect al lor a fost să strângă clipuri de la 25 de familii care au copii cu Sindrom Down în care aceștia interpretează „Tot ce vreau de Crăciun ești tu”, o melodie cântată de Michael Buble.
Recent, copiii împreună cu părinții lor au fost invitați la talk show-ul britanic „This morning” de la ITV și au avut surpriza să-l întâlnească chiar pe Michael Buble în persoană.
“Cand am auzit că Wouldn’t Change a Thing a ales unul dintre cantecele mele, am fost cu adevarat impresionat”, a spus artistul.
Rochelle Humes, co-prezentatoarea emisiunii, a spus că i-au dat lacrimile în timp ce s-a uitat la clipul video.
Michael Buble s-a alăturat acestui proiect dezvăluind provocarea cu care s-a confruntat în familia lui atunci când Noah, băiețelul lui de 5 ani, a fost diagnosticat cu cancer la ficat: „Am luat fiecare zi ca pe o nouă încercare. Cu toții ne-am mutat în apropierea spitalului de copii din Los Angeles, unde am avut cei mai mulți doctori. Îi mulțumim Domnului Iisus Hristos!”
Sindromul Down sau Trisomia 21 este o tulburare genetică asociată cu întârzieri de creștere, trăsături faciale distincte și posibile dizabilități intelectuale. În ciuda acestor provocări, un studiu din 2011 publicat in jurnalul American de Genetică (American Journal of Medical Genetics) a evidențiat că 99% din oamenii cu Sindrom Down se considerau fericiți și numai 4% din parintii copiilor cu sindrom Down și-au exprimat regretul de a avea copilul.
În ciuda acestei realități, în lumea întreagă Sindromul Down este văzut ca o justificare pentru a avorta copiii nenăscuti. S-a estimat că 90% dintre copiii din Marea Britanie care primesc acest diagnostic sunt avortati, 65% în Norvegia, aproape 100% în Islanda și 95 % în Spania.
Traducere și adaptare de Alexandra Periețeanu după Calvin Freiburger, LifeSiteNews