familie

Coaliția pentru Familie, reacție la un atac al ziarului „Adevărul”: „O metodă patentată în România de KGB”

Stiripesurse.ro, 14 septembrie 2017

Comitetul de inițiativă Cetățenească și Coaliția pentru Familie declară reacționează la un articol cu titlul „Copii folosiți în cruciada Coaliției pentru familiei” publicat în cotidianul „Adevărul”, miercuri, 13 septembrie, pe prima pagina. În imaginea care însoțește titlul de pe prima pagină apar chipurile unor adolescenți care au realizat un scurt film de susținere a referendumului pentru familie.

Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de inițiativă cetățenească, a declarat pentru Stiripesurse.ro:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ziarul Adevărul demonstrează prin acest articol că nu există nicio diferență între mijloacele si metodele ziarului Adevărul din 1990 și cele folosite astăzi. La fel ca în 1990, ziarul Adevărul, continuatorul ziarului Scânteia – cotidianul PCR – promovează ura, minciuna și dezinformarea.

La fel ca în 1990, când ziarul Adevărul incita la lichidarea studențimii și intelectualității românești și lăuda asasinatele comise de bandele minerilor și de reprezentanții securității regimului Iliescu, astăzi ziarul Adevărul incită la ură, stigmatizează, proferează minciuni și calomnii împotriva unui grup de adolescenți și de tineri care au înregistrat un clip în care își afirmau credința în valorile familiei. Acest lucru perfect normal si moral este considerat de redactia ziarului ‘Adevărul’ ca fiind un act imoral și descris ca un abuz emotional. Respingem cu fermitate o astfel de modalitate de a face presă și reamintim ziarului Adevărul că a pune portretele copiilor în aceeași manieră în care în anii 50 se puneau în ziarul Scânteia portretele dușmanilor poporului este o metodă patentată în România de KGB.

Citește și „Adevarul” îi înfierează public, pe prima pagină, pe adolescenții care susțin referendumul în videoclipurile Coaliției pentru Familie


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button