Uncategorized

CNCD și ACCEPT, încă un pas spre introducerea ideologiei homosexuale în școala românească

de Ioana Andrei

După publicarea în septembrie 2017 a Strategiei naționale „Egalitate, incluziune, diversitate” pentru perioada 2018-2022, ACCEPT și CNCD fac un nou pas către introducerea ideologiei homosexuale în școlile din România: în perioada 22-25 octombrie vor forma 20 de profesori consilieri școlari din diferite județe ale țării.

În afară de profesori sunt vizați și judecători, avocați și asistenți sociali.

Iată textul invitației adresat profesorilor:

Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sesiune de formare adresată profesorilor consilieri școlari

Invitație

Asociația ACCEPT și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) implementează proiectul Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI, finanțat de programul Drepturi, Egalitate, Cetățenie 2014-2020 al Uniunii Europene. Motivația comună pentru realizarea acestui proiect a apărut dintr-o necesitate clară la nivelul societății: în ultimii doi ani s-a constatat, cu îngrijorare, o creștere a gradului de intoleranță și homofobie din societate, manifestate printr-un discurs al urii din ce în ce mai apăsător față de comunitatea LGBTI.

Proiectul are ca obiectiv creșterea capacității autorităților publice și a profesioniștilor din domeniul justiției, sănătății, educației și asistenței sociale de a relaționa cu petenți, pacienți, elevi, studenți, clienți care aparțin comunității LGBTI. Un grup de 8 formatori ai ACCEPT și CNCD, pregătiți de experți europeni în domeniul egalității și nediscriminării, vor realiza în parteneriat 8 sesiuni de formare profesională pentru 160 de beneficiari, din domeniul justiției (judecători, procurori și avocați), educației (profesori și consilieri școlari), asistenței sociale (asistenți sociali), sănătății (psihologi și endocrinologi).

În cadrul sesiunilor de formare, cursanții vor avea ocazia de a dezbate și aprofunda teme precum: informații de bază privind problematica LGBTI, istoria comunității din România, informații generale privind prevenirea și combaterea discriminării, atribuțiile şi competențele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, proceduri administrative şi judiciare, dar și modalitatea de a gestiona practic situații de bullying și discriminare în mediul școlar.

Având în vedere colaborarea cu instituția pe care o reprezentați, avem rugămintea să ne sprijiniți în procedura de desemnare/selecție a participanților la aceste sesiuni de formare, participanți care să provină din diferite structuri ale instituției dvs.

Sesiunea de formare se va desfășura în perioada 22 – 25 octombrie 2018 și va cuprinde 3 zile de curs ( 23, 24 și 25 octombrie), pentru un număr de 20 de profesori consilieri școlari la nivel național, costurile legate de cazare, masă și transport urmând a fi suportate din bugetul proiectului. Menționăm că dorim să avem o acoperire geografică cât mai largă, deci putem înscrie maxim trei profesori consilieri școlari dintr-un județ. Cursul de va desfășura în Predeal, la Hotel Carpați, fiind asigurată cazarea în regim single și trei mese pe zi. În privința decontării cheltuielilor ocazionate de transport, acestea se vor realiza în baza biletului de tren, sau în limita a 7,5%l/100km conform normelor în vigoare.

Vă rugăm să confirmați participarea persoanelor desemnate Teodorei Ion-Rotaru, coordonatoare de program, până vineri, 19 octombrie, ora 12:00.

În speranţa unui răspuns favorabil, cu deosebită considerație,


===============

Teodora Ion-Rotaru
Coordonatoare de programe

ACCEPT


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button