Marxism cultural

Cititorii le dau o lecție de politică jurnaliștilor care folosesc etichete ideologice: „Suntem spălați pe creier mai abitir ca în comunism!”

de George Iacob, Stiripentruviata.ro

Hotnews.ro a publicat de curând o știre despre felul în care s-a reflectat în societatea germană violarea și uciderea unei tinere de către un refugiat afgan.

Să menționăm întâi faptele la care se face referire și care în știrea preluată de site-ul românesc sunt menționate exact la finalul materialului:

Arestat vineri, suspectul minor afgan este acuzat de violarea si uciderea unei studente in medicina in varsta de 19 ani, al carei cadavru a fost descoperit in 16 octombrie pe malul unui rau din Freiburg (sud-vest).

Potrivit Biroului european de statistica Eurostat, aproape 90.000 de minori neinsotiti au ajuns in UE in 2015. Peste jumatate dintre ei sunt afgani.
Germania a primit in 2015 890.000 de solicitanti de azil. Aceasta politica de deschidere a cancelarului a generat un avans al tanarului partid anti-islam AfD, in special dupa agresiunile sexuale care au avut loc de Anul nou la Koln (vest), comise in mare parte, potrivit politiei, de migranti.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dar, înaintea relatării faptelor, știrea românească pune pe primul loc prezentarea reacției unor forțe politice și civice din Germania la aceste fapte. Și o face preluând retorica ideologizată a marii agenții internaționale (AFP) care a produs știrea inițială.

Dreapta populista germana si un sindicat al politistilor au criticat luni imigratia „masiva” si „necontrolata”, dupa arestarea unui solicitant de azil afgan, in varsta de 17 ani, acuzat de violarea si uciderea unei studente , scrie AFP.

„Suntem bulversati de acest act si vedem in acelasi timp ca avertismentele noastre privind sosirea necontrolata a mii de tineri proveniti din culturi islamo-patriarhale sunt calificate drept populiste”, a comentat Jorg Meuthen, unul dintre liderii partidului Alternativa pentru Germania (AfD), miscare populista in plin avant.

Rainer Wendt, seful sindicatului politist DPolG, a apreciat si el, la randul sau, pentru Bild, ca „aceasta victima si multe altele puteau fi evitate, daca tara noastra ar fi fost pregatita pentru pericolele care vin impreuna cu imigratia masiva”.

În ce constă retorica ideologizată din această știre? În faptul că cititorii care nu cunosc contextul german vor prelua fără să mai analizeze ideea că partidele și organizațiile care critică politica de imigrație a actualului guvern din Germania ar fi „populiste”. Această etichetă va fi automat asociată în mintea cititorilor cu demagogia goală și va arunca în derizoriu orice spun sau fac respectivele entități – e vorba de un partid și un sindicat (și nu oricare, ci al polițiștilor!).

Așadar, poliția este exilată în aceeași „cușcă”, alături politicienii care sunt indezirabili pentru guvern și care prin urmare sunt etichetați ca „populiști”. Sunt indezirabili pentru guvern deoarece își permit să critice faptul că guvernul german pune în primejdie populația autohtonă de dragul politicilor imigraționiste și multiculturale aplicate fără discernământ.

Dar să vedem ce spun conservatorii Angelei Merkel, actualul partid de guvernământ, și socialiștii, al doilea partid ca proporție din parlamentul german:

„Astfel de atrocitati sunt din nefericire comise de cetateni germani ca si de straini, din pacate nu este o problema noua”, spus si Julia Klockner, una dintre liderele partidului conservator condus Angela Merkel.

Vicepresedintele partidului social-democrat (SPD), Ralf Stegner, a apreciat aceasta remarca [n.ed. – a sefului sindicatului politistilor, despre lipsa de pregatire cu privire la pericolele imigratiei] drept „stupida”.

Vicecancelarul SPD Sigmar Gabriel a amintit si el ca astfel de „crime odioase existau cu mult inainte ca primul refugiat venit din Afganistan sau din Siria sa soseasca” in Germania, avertizand ca guvernul nu va permite „niciun apel la ura rasiala”.

Iată cum presa de mainstream românească și globală se transformă subtil în trâmbița retorică de apărare a guvernelor care nu au curajul să-și asume greșelile. Apoi se întreabă supărați de ce lumea a votat cu cei pe care presa și establishmentul și-au dat mâna în a-i minimaliza ca „populiștii” și „extremiști”! Așa se explică „fenomenul Trump” și ascensiunea lui Marine Le Pen. Sau a „populiștilor” germani, în cazul de față.

Dar ce mai înseamnă „populismul” în ziua de azi? Un cititor ocazional al site-ului Stiripentruviata.ro semnalează în două postări publice diferite pe care le-a făcut Facebook:

„Populiști sunteți cu toții” își intitulează suedeza de origine română Alice Teodorescu un articol în publicația Göteborgs Posten, unde aceasta este redactor-șef. Ea scrie că acum partidele numite populiste vorbesc țărănește cu țăranii și latinește cu cei învățați. Dar important este nu cine sunt numiți populiști, ci cine îi numește „populiști”. Astfel, Alice aduce exemplul partidului Moderaților, care a condus Suedia timp de opt ani, sprijinind masiv imigrația. Acum, același partid vine cu un comunicat în care declară că a fost o greșeală să susțină imigrația. Deci, acest partid, care mereu a denunțat populismul naționaliștilor, în loc să-și ceară scuze de la electoratul pe care l-a pierdut în favoarea naționaliștilor, face acum politica pe care altădată o numea populism!

Tot în Goteborgs Posten, Per Bauhn, profesor de filosofie la Universitatea Linneus din Uppsala examineaza doctrina intitulata „critica normelor”, pe care o caracterizează drept „intoleranta si exclusiva”. Critica normelor inseamna a critica orice este norma traditionala si a inlocui modul cum s-a facut pana acum cu altceva. Evident, contextul conteaza. Profesorul da exemple, printre care si un realizator de filme de la casa de filme de stat Svensk Film, insarcinat cu productia de filme care critica normele. Acesta a spus despre fetele violate de Anul Nou 2016 in Germania ca „ar trebui sa se trateze”! Profesorul constată „cat de usor este a spune asa ceva cand ai vantul puterii din spate!” și își încheie astfel articolul: „Criticii normelor sunt mai preocupati cu cine a spus ce, decat cu ce s-a spus si cu ce consecinte trebuie sa suporte cel care a spus, decat daca s-a spus adevarul”.

Deși nu se cunoaște în ce măsură comentatorii de la HotNews.ro dețin diplome universitare, aceștia (unii dintre ei chiar trăind și lucrând de ani de zile în Germania) au trimis comentarii cu argumente valoroase, care critică și ele folosirea etichetei populismului în acest caz

De ce dreapta populistă? (Luni, 5 decembrie 2016, 12:44)
asavreau [utilizator]

Nu știu de unde a apărut termenul de „dreapta populistă” dar „sună ca dracu'”,vorba unui personaj controversat al măcelului din Decembrie 1989.Pare un mod de compromitere a forțelor de dreapta și promovarea stângii.Cei care au cerut”moarte intelectualilor”.Termenul a apărut odată cu intensificarea propagandei Kremlinului și pare un fel de scurtcircuit în gândire.

dreapta POATE fi tot atat de populista ca stanga (Luni, 5 decembrie 2016, 13:27)
jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui
asavreau
Negarea acestui fapt nu se poate face din cauza evidentelor.
Stanga propune reduceri de taxe, cresteri salariale si beneficii sociale. Promite marea cu sarea…
Dreapta, atunci cand este populista, propune un sistem de taxare echitabil, ctesterea beneficiilor proportional cu efortul si responsabilitatea la locul de munca, investitii eficiente, justitie independenta samd.
Cand nu sunt indeplinite toate acestea nimeni nu mai vorbeste ca totul a fost un „populism” menit sa atraga voturile. In ambele sisteme par sa fie ineficiente din cauza coruptiei si egoismului.
Vezi regimul trecut, de dreapta, care ne orbea cu justitia independenta, care prin corectitudine va aduce banii de care avem nevoie (banii ce nu vor mai fi furati), in timp ce reprezentantii regimului, corupti, isi scriau file din propriul dosar penal din regimul viitor. Ala nu era populism.

nu prea intelegi ce inseamna populism (Luni, 5 decembrie 2016, 17:03)
gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui
jackalphonse

populism inseamna promovarea de masuri care nu sunt benefice pentru economie, pentru tara, pe termen lung dar care sunt apreciate de poporul neinformat. adica, cresterea de salarii, de pensii (daca nu ai de unde sa le cresti va fi nasol ca destabilizezi economia ) si tot asa. dreapta nu poate fi populista pentru ca dreapta nu tine cont de nevoile pe termen scurt ale populatiei

mda, nici eu nu-mi explic de unde pana unde… (Luni, 5 decembrie 2016, 14:15)
press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui
asavreau
dar face parte din propaganda mincinoasa si defaimatoare a extremei stangi impotriva tuturor celor care nu vor distrugerea Europei…Eu stiam din contra ca stanga este populista, promitand de obicei cate-n luna si stele „proletariatului” credul…Sa nu uitam ca socialistii au impartit oamenii in clase sociale facandu-i pe unii mai „egali” decat altii….La noi, acesti creduli sunt postacii veseli de pe aici care delireaza tot felul de idei si bazaconii, incurajand fascismul de extrema stanga si extremismul islamic…desi cred ca termenul de „extremism islamic” suna putin cam a pleonasm…

Sigmar, ajuta-ne sa intelegem, te rog (Luni, 5 decembrie 2016, 12:45)
CetateanulRoman [utilizator]

Fiindca asemenea crime se intimplau deja in Germania ati ales ca solutie relaxarea legilor si importul de sociopati? Crezi in homeopatie? Similia similibus curantur?
Am senzatia ca deja nu le mai pasa ce ne arunca in fata – important e sa o spuna cu emfaza, pe un ton superior si orice tentativa de critica sau orice comentariu va fi taxat ca fiind xenofobie, islamofobie, ….-fobie, etc. Probabil si arahnofobia va fi in curind blamata in Europa.
Oare o fac intentionat? Vor sa dea foc Europei si vor sa para ca „extremistii” sint de vina? In curind a refuza sex-surpriza cu emigrant va fi considerat xenofobie si/sau extremism! O sa ajungem precum suedezul care isi cerea scuze ca a depus plingere pt viol; daca ar fi stiut ca africanul care l-a violat va fi expulzat…. nu ar mai fi depus plingere la politie!
Sintem spalati pe creier mai abitir ca in comunism!

ei, vezi? (Luni, 5 decembrie 2016, 22:05)
Conservator [utilizator] i-a raspuns lui
HP
Asta e problema voastra, a neo-marxistilor: generalizati prin minimizare.
Noi nu instigam la ura si genocid, nu stiu de unde ai scos-o pe asta. Nu vreau ca refugiatii sa fie trimisi inapoi sau sa nu fie primiti. De altfel, sustin ideea aplicata de Germania pe plan exten in ceea ce priveste criza refugiatilor: il plateste pe Erdogan sa-i tina in Turcia si nu vad de ce aceeasi idee nu poate fi aplicata pe plan intern: refugiatii sa stea inchisi pina fac dovada numelui, a tarii de origine, a studiilor si pina nu dovedesc ca sint oameni care vor sa munceasca, sa invete… Nu sa o arda toata ziua prin gara din Frankfurt scuipind, fumind, alergindu-se si luindu-se de femei (am uitat sa-ti spun, stau in Germania de 5 ani). Nu-i vreau deportati IN BLOC asa cum nu-i vreau primiti IN BLOC, adica fara discernamint, fara justificare, fara dovezi.
Nu sint islamofob (asa cum gresit tragi concluzia, avind motoarele gindirii reduse la minim), asa cum nu sint germanofob, homofob sau tiganofob. Sint insa prostofob si nu suport oamenii de calitatea a doua (adica aia care scuipa pe jos si fumeaza unde nu e voie, care se pisa la zidul casei si vin in Germania ca sa incaseze ajutoare sociale desi toata viata ei s-au ocupat cu facutul de copii, bautul si furatul de rufe de pe sirma – aici ma refer la tiganii romani, nu la refugiati).
Ceea ce voi, neo-marxistii, nu realizati, e ca treziti, cu atitudinea asta a voastra, pe adevaratii extremisti. Iar cind vor veni aia la putere ne vor matura pe toti: si pe voi, neo-marxistii, si pe noi, oamenii normali.

Violul este urmat de crima… (Luni, 5 decembrie 2016, 13:49)
AKM [utilizator] i-a raspuns lui
HP
…de fapt, crima este mult mai grava decat violul (nu ca violul nu ar fi ceva grav). Observ ca multi comentatori se rezuma doar la viol, se pare ca nu-i afecteaza in mod deosebit crima, care este odioasa…
Se pare ca uitam evenimentele de la Koln si alte orase din Europa, agresiunile asupra femeilor, exercitate de grupuri de „musulmani conservatori” in stranduri, la concerte si de fiecare data cand au ocazia. Astfel de evenimente nu au avut loc in Europa pana la aparitia acestor invadatori salbatici. Se pare ca atacul in grup asupra femeilor, face parte din cultura lor, sunt incurajati de imami. Trebuie intradevar sa ai 2 neuroni pentru a crede ca „refugiatii” nu au „revolutionat” violul in Europa: atacul in grup, in plina strada, violent care este mereu scuzat in mod agresiv de catre neomarxistii incuiati la minte.

marota cu „populismul” (Luni, 5 decembrie 2016, 13:16)
Toni_Romania [utilizator]

E „populism” sa arati ca Europa Vest a fost infestata voit de guverne cu milioane de ilegali pagani care azi vor gatul crestinilor albi? (Mareea neagra).

fals (Luni, 5 decembrie 2016, 13:32)
dum_i [utilizator]

Televiziunea publica ARD, platita de fiecare german cu 18 EUR pe luna a ignorat total subiectul.
Toate ziarele mari germane l-au relatat doar duminica, dupa inchiderea urnelor in Austria.
Titlurile erau gen „un minor de doar 17 ani” sau interviuri cu diversi care sunt ingrijorati pentru ca opinia publica de dreapta (care oricum sunt toti niste extremisti) va condamna migrantii pentru asta.
Plus traditionalul „Merchel nu e de vina pentru asta” ca editorial.

Povesti pentru prosti… (Luni, 5 decembrie 2016, 22:02)
AKM [utilizator] i-a raspuns lui
pro_bono
…”imigrantii est europeni” de fapt sunt cetateni UE. Tarile din care provin, inclusiv Romania au negociat cu UE acest statut pentru cetatenii lor. Aceste tari au platit si respecta niste reguli pentru acest drept al cetatenilor lor. Acesti invadatori provin din tari din afara UE, nu au drepturile cetatenilor UE, tarile lor si ei nu au contribuit cu nimic. Nu au dreptul de a intra si a calatori fara acte prin Europa. Majoritatea lor de fapt, NU sunt refugiati de razboi, sunt impostori proveniti din scursura societatii unor tari asiatice si africane. Conform ONU, doar 26% in 2016 si 15% in 2015 se declara sirieni, incluzandu-i aici si pe cei cu pasapoarte false. Faptele din Koln , Paris si alte orase europene, nu sunt individuale, sunt fapte colective, coordonate de catre imami. La fel si manifestatiile de ura (mitinguri) din mari orase europene, in care se cere sharia in loc de legile tarilor respective, tot fapte colective sunt si sunt coordonate tot de catre imami. Partidele „extremiste” nu au facut absolut NIMIC pentru a creste in sondaje, pana la aceasta criza erau la procente foarte mici. Oare nu tot aceeasi oameni au refuzat sa-i voteze pana la invazie? Partidele stangiste, neo-marxiste i-au ajutat nesperat de mult pe extremisti, prin pozitia lor vizavi de acesti infractori musulmani.De acord cu tine ca partidele anti UE nu au solutii, dar nu ele se fac vinovate de distrugerea UE, vinovate sunt partidele de stanga, care nu asculta de alegatori, realitatea este ca nu „refugiatilor”le cer votul, il cer cetatenilor pe care-i ignora. Ei au fost alesi sa respecte dorintele cetatenilor, cei care i-au votat pana acum, dar care au inceput sa-i voteze pe „extremisti”, de ce oare? Tabloide si televiziuni care nu sunt considerate extremiste, ii trateaza pe romani chiar mai rau decat pe asiatici si africani, vezi UK, Franta si altii, asta in ciuda faptului ca romanii chiar muncesc pe acolo, nu fac manifestatii pentru chestii gen sharia, dar cu toate astea sunt urati.

(…)

– in viziunea partidelor extremiste, est europenii au fost considerati invadatori de la caderea zidului Berlinului, de 26 de ani, cu toate acestea,cetateanul obisnuit, votantul din vest a refuzat sa-i voteze, el votantul a facut clar o diferenta intre realitate si propaganda extremistilor, aceste partide nu au avut succes pana la criza „refugiatilor”.
Asta e dovada ca majoritatea cetatenilor din vest fac o diferenta clara intre est europeni si „refugiati”. E dovada ca propaganda extremistilor nu a tinut in cazul est europenilor, dar a reusit cu „refugiatii”, oare de ce?

 

Până la urmă, dincolo de eticheta de populism, un fapt crud, real este că țările care au primit brusc și „fără nicio discriminare” mulți refugiați în anii recenți se confruntă cu un val crescut de violență sexualăuneori extremă, pe care autoritățile, cu complicitatea presei de mainstream, o ascund, deoarece nu se potrivește cu discursul multiculturalismului (ideologic) la modă.

Probabil că atitudinea corectă din punctul de vedere al (cripto-)neomarxiștilor din stânga și din dreapta spectrului politic ar fi cea a cetățeanului norvegian care a declarat, tot din motive ideologice, că regretă faptul că violatorul său, un refugiat nord-african, a fost deportat. Acest din urmă exemplu este modelul prin excelență al felului în care ideologia ne aneantizează și demnitatea, și pe noi înșine ca persoane.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button