teoria genului

Cinci organizații denunță „acte grave de intruziune a ideologiei de gen în educația copiilor din România”

Liga Părinților pentru Educație-Neamț, Centrul European pentru Educație și Training – Bacău, Asociația pentru Cultură și Educație-Rădăuți, Asociația Culturală „Nicolae Iorga”- Botoșani, Asociația „Educatori creativi – Copii inventivi” – Botoșani, denunță public „actele grave de intruziune a ideologiei de gen în educația copiilor din România prin evenimente educaționale de genul taberei ‘GirlsUP’, ori a conferinței susținute de o persoană transgender cu elevi din județul Vrancea, ambele având același organizator în colaborare cu Ambasada SUA din România”.

Noi, subscrisele ONG-uri, solicităm public Ministerelor de resort, respectiv Ministerului Educației Naționale și Ministerului Tineretului și Sportului, să investigheze în baza căror programe se derulează asemenea activități de propagandă LGBT cu adolescenții din România, cu ce fonduri se derulează aceste programe, cum respectă ele drepturile copilului și ale părinților, în ce măsură se încadrează în scopul educației din România.

În mod special, solicităm investigarea conținutului explicit al acordurilor parentale, precum și măsura în care cuprinsul acestor acorduri reflectă conținutul noțiunii de egalitate de gen, roluri de gen, identitate de gen, stereotipii de gen. Mai concret, în ce măsură părinții din România, ai cărori copii au fost sau sunt supuși acestor experimente, au cunoștință cu privire la conținutul real și deplin al acestor noțiuni și al consecințelor lor asupra psihicului copiilor care sunt instruiți sub titulatura largă a egalității de gen.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button