miracolul vieţii

Cernăuți: O bebelușă prematură, bolnavă și intubată, a supraviețuit, ajungând de la 700 g la 3,5 kilograme în greutate

de Redacția Stiripentruviata.ro

Bebe Sofia s-a născut prematur, în a șasea lună de sarcină, când mamei i-a fost diagnosticată o infecție care s-a răspândit și la cea mică. Au început contracțiile premature la mamă. Medicii nu i-au dat copilului șanse de supraviețuire.

Mama, Elena Moroșan, a declarat: „Când mi-am revenit după naștere, am dorit să-mi văd fetița în secția de terapie intensivă… și mi s-a părut ceva înspăimântător, mi-au dat lacrimile, am plâns îndelungat… În jurul ei niște tuburi, practic nici n-o vedeam, medicii nu dădeau prognosticuri în decurs de o lună, dar, totuși, m-au încurajat, spunându-mi că există o speranță. Dar abia după ce trecuseră vreo trei săptămâni s-a constatat o dinamică pozitivă”.

Bebelușa Sofia a stat două luni și jumătate în spital după naștere, fiind diagnosticată cu pneumonie. I s-a administrat un tratament cu antibiotice pentru care o parte din bani au fost colectați din donații.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Alexandru Iațkov, șeful secției de îngrijire post-intensivă și asistență medicală a copiilor născuți prematur, a declarat: ”Bebelușul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie. I s-a acordat îngrjirile medicale speciale de terapie intensivă, cu introducerea de surfactanți în terapia intensivă. Copilul trebuia să crescă în greutate, să fie capabil de a digera laptele.”

Fetița este bine acum, dar merge la control medical de două ori pe săptămână.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button