studii şi cercetări ştiinţifice

Cercetătorii americani au descoperit o legătură între sistemul imunitar și creier

uva-brain-immune-system-vessels

Cercetători americani de la Universitatea din Virginia au ajuns la o descoperire excepțională, care ar putea determina reconsiderarea modului de funcționare a numeroase boli: existența unei legături între sistemul imunitar și creier, prin intermediul vaselor limfatice.

Timp de zeci de ani s-a considerat că în creier nu sunt vase limfatice. S-a reușit acum localizarea lor și s-a constatat că unesc creierul și sistemul imunitar.

“Aceasta schimbă complet modul în care înțelegem interacțiunea neuro-imunitară. Am perceput mereu aceasta ca pe ceva ce ține de ezoteric și nu poate fi studiat. Dar acum putem să ne întrebăm cum funcționează”, a declarat Jonathan Kipnis, conducătorul studiului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O speranță pentru bolnavii de boli precum Alzheimer, scleroză în plăci sau autism…

Sursa: reinformation.tv

Traducere și prelucrare: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button