familie

Cel mai anti-european gest pe care l-ar putea face Senatul României ar fi să blocheze revizuirea Constituției inițiată de un număr semnificativ de români – circa 15% din populație

O bucureșteană le cere senatorilor să nu blocheze referendumul pentru familie:

Curtea Constituțională a admis ieri sesizarea privitoare la neconstituționalitatea modificărilor aduse legii referendumului.

Din acest moment, decizia de a se da curs revizuirii definiției căsătoriei în Constituție se află în răspunderea Parlamentului, întrucât referendumul se poate desfășura și potrivit procedurii în vigoare, nu depindea de modificările aduse legii referendumului, astfel că nu mai există niciun motiv de amânare a votului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Singura diferență este aceea că potrivit legii în vigoare trebuie adoptată, în regim de urgență, și o lege de stabilire a datei referendumului de aprobare a revizuirii.

Cel mai anti-european gest pe care l-ar putea face Senatul României ar fi să blocheze revizuirea Constituției inițiată de un număr semnificativ de români (cca 15% din populație), pe o temă care, conform Curții Constituționale, nu aduce atingere nici unui drept fundamental existent și a cărei reglementare/definire se află la opțiunea fiecărui stat, conform Curții Europene a Drepturilor Omului.

A bloca procesul revizuirii în aceste condiții înseamnă:
– a submina încrederea unei mari părți a populației României în proiectul european și
– a alimenta convingerea multor români că proiectul european este unul nedemocratic, nereprezentativ, neinteresat de opțiunile cetățenilor, că impune valori și soluții în contra voinței juridice a populației pe căi incorecte și prin presiuni netransparente, că elitele ar avea o agendă diferită și uneori chiar contrară celei a cetățenilor.

A bloca procesul revizuirii ar alimenta euroscepticismul și neîncrederea în corectitudinea Uniunii Europene, care nu a pus căsătoria homosexuală drept condiție prealabilă de aderare și ale cărei instituții judiciare pretind că definirea căsătoriei revine alegerii fiecărui stat membru, astfel încât ne așteptăm să nu se comporte ca și cum ar fi fost invers.

Senatori, vă rugăm să votați favorabil inițiativa de revizuire și să lăsați electoratul să se pronunțe!

Sursa: Cristina Popescu

Citește și:

La sesizarea PNL și USR, CCR consideră neconstituțională modificarea adusă de PSD, cu scop de clarificare, la legea de organizare a referendumului. Ce înseamnă aceasta

Comitetul de inițiativă al referendumului pentru căsătorie îi cere Președintelui Senatului să urgenteze votul pentru proiectul de lege de modificare a definiției căsătoriei din Constituție


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button