dizabilităţidizabilităţi fizicemiracolul vieţii

Ce mai face Noah Wall, băiețelul născut cu 2% din creier și zero șanse de supraviețuire: Are 12 ani și se bucură de viață

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cu ani în urmă, când Noah Wells avea 5 ani, a circulat și în presa online din România povestea băiețelului britanic născut cu doar 2% din creierul unui copil normal.

Înainte de a se naște, o complicație rară în spina bifida, hidrocefalia severă, îi umpluse cutia craniană ci lichid, ceea ce îi „aplatizase” creierul, rămas la doar 2% din volum.

Părinții au refuzat de cinci ori sugestia medicilor de a-l avorta pe Noah, iar șa naștre șansele de supraviețuire prezise de medici erau zero. Totuși, la naștere i-a fost drenat lichidul din creier, iar Noah a plecat cu părinții acasă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

După trei ani, întreaga lume, în frunte cu medicii lui, a fost uimită să afle că băiețelului „îi crescuse creierul la loc”: ajunsese la 80% din volum.

Dr. Claire Nicholson, neurochirurg, și medicul lui Noah, a declara că băiatul „învață breasla medicală că niciodată nu poți ști”.

În 6 martie 2024, Noah a împlinit 12 ani. Este un copil absolut normal, doar că este în continuare în scaunul rulant. Cu toate acestea, medicii nu renunță la speranța că Noah ar putea merge într-o zi.

Recent, pe scena Royal Albert Hall din Londra, Noah a primit un premiu pentru că susține de 10 ani un eveniment muzical caritabil.

De ziua de naștere a lui Noah, care a împlinit 12 ani în 6 martie 2024, mama lui a scris pe Facebook:

„Ești IUBIT atât de mult în fiecare zi și noapte!
Mă faci să râd și îmi plac îmbrățișările tale ❤️
Pur și simplu recunoscătoare în fiecare zi în care am ocazia să petrec fiecare minut cu tine, dragul meu băiat!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button